search
 Indrukwekkende trailer voor 'Het verhaal van Vlaanderen'
Series / Trailer

Indrukwekkende trailer voor 'Het verhaal van Vlaanderen'

Docuserie over de geschiedenis van Vlaanderen die wordt gepresenteerd door Tom Waes.

In navolging van De geschiedenis van Nederland komen onze zuiderburen met een tiendelige docuserie over de Vlaamse geschiedenis. Deze serie wordt gepresenteerd door Tom Waes (Undercover).

Waes kennen we als acteur en ook als avonturier (Reizen Waes). In deze nieuwe docuserie neemt hij de kijker mee op een reis door de Vlaamse geschiedenis.

Belangrijkste veldslag middeleeuwen


De indrukwekkende trailer kun je onderaan bekijken. De serie beslaat de periode vanaf de oertijd tot aan de moderne tijd.

Vlaanderen is klein maar heeft een rijke geschiedenis. Onder andere komt de Tachtigjarige Oorlog (in Nederland ook welbekend) aan bod. Daarnaast is er een aflevering gewijd aan de Guldensporenslag in 1302, oftewel de Slag bij Kortrijk. Deze was tussen het Franse koninkrijk en het graafschap Vlaanderen. De veldslag wordt door sommige historici als één van de belangrijkste in middeleeuws Europa gezien.

Wie wat dieper in de geschiedenis van Vlaanderen wil duiken zal zeker aan zijn trekken komen. De trailer wijst op een mooi vormgegeven productie.

Het verhaal van Vlaanderen kun je vanaf 26 maart streamen op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen