search

Ons nieuws van dinsdag 21 maart 2023

Spannende trailer Netflix-fantasyserie 'Sweet Tooth' seizoen 2
Series / Trailer

Spannende trailer Netflix-fantasyserie 'Sweet Tooth' seizoen 2

Na lang wachten is de populaire fantasyserie eindelijk terug met een spannend tweede seizoen.

Sweet Tooth is gebaseerd op een serie comics door de Canadese striptekenaar Jeff Lemire. Het verhaal over een post-apocalyptische wereld waarin Hybrids, half-menselijke personages, een belangrijke rol spelen werd uitgegeven in 40 comics tussen 2009-2013.

Het eerste seizoen scoorde als een tierelier, ook viel deze in de prijzen bij de Emmy Awards. Het verhaal over Gus (Christian Convery), een jongetje met hertehoorns, wordt nu vervolgd.

Beschermen vrienden


Generaal Abbot (Neil Sandilands) houdt Gus en zijn vrienden gevangen, en een nieuwe golf van de Ziekte maakt opnieuw de nodige slachtoffers. Abbot wil de Hybrid kinderen laten gebruiken voor experimenten door Dr. Dr. Aditya Singh (Adeel Akhtar). Gus besluit Dr. Singh te helpen om zijn vrienden te beschermen.

Tommy Jepperd (Nonso Anozie) and Aimee Eden (Ramirez ) maken een plan om de Hybrids te bevrijden. Tot slot is daar de vraag wat de rol van Gus' moeder Birdie (Amy Seimetz) nu eigenlijk is.

Seizoen 2 van Sweet Tooth kun je vanaf 27 april streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+'s 'Boston Strangler' is om deze reden een dikke aanrader
Films / Nieuws

Disney+'s 'Boston Strangler' is om deze reden een dikke aanrader

Volgens de kenners vormt dit ook een risico, omdat films met de moordenaar als hoofdrolspeler ook goed scoren bij het publiek.

Boston Strangler verschilt van andere nu gangbare crime-films en series. De verhaallijn en de gruwelijke moorden worden vanuit een ander perspectief vertoond.

Andere insteek


De film heeft een andere insteek dan enkele van zijn voorgangers. Zo meldt de website ScreenRant. De twee journalisten, waaronder actrice Keira Knightley, die de Bostonse moorden in de jaren zestig onderzoeken zijn de hoofdrolspelers in het verhaal.

Risico


Volgens de kenners is dit ook een risico, omdat films met de moordenaar als hoofdrolspeler ook goed scoren bij het publiek. Maar dit heeft volgens critici ook een keerzijde.

Nodige kritiek


Zo kreeg de serie Dahmer Monster: The Jeffrey Dahmer Story bijvoorbeeld de nodige kritiek te verduren. De serie zou de moordenaar als hoofdrolspeler door alle aandacht menselijk maken en verheerlijken. Zo leef je als kijker eerder mee met de dader dan met de slachtoffers van zijn gruwelijke daden.



Waar te zien


De film Boston Strangler geeft de meeste aandacht aan de journalisten en mogelijke slachtoffers. Daarmee verschilt de film van de recente voorgangers. Boston Strangler is via de streamingdienst Disney+ te bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het sterk ontvangen 'Tetris': dit moet je weten over de gamefilm
Films / Featured

Het sterk ontvangen 'Tetris': dit moet je weten over de gamefilm

Hij gaat onderhandelen met de Russische eigenaren van het spel, maar dit verloopt allemaal niet erg soepel.

We kunnen het spel Tetris niet meer wegdenken uit ons geheugen. De blokjes, het muziekje en de rijen wegwerken. Toch kostte het flink wat moeite om het spel te kunnen distribueren. Dit alles is binnenkort te zien in de film Tetris van Apple TV+.

Eigendom van de staat


Het originele spel, dat er in het begin niet zo uitziet als nu, is 35 jaar geleden officieel in handen van de Russische ontwerper Aleksej Pazjitnov. Rusland is in die tijd streng communistisch. Hij mag geen geld ontvangen voor zijn spel. Tetris wordt een eigendom van de staat.

Investeren in het spel


Een Amerikaanse investeerder zoekt Aleksej op en de twee worden vrienden. De investeerder wil hem helpen. Hij gaat onderhandelen met de Russische eigenaren van het spel, maar dit verloopt allemaal niet erg soepel.



Goed ontvangen


De film is goed ontvangen met een percentage van 84 procent op Rotten Tomatoes:

'Een enorm vermakelijke, geestige en publieksvriendelijke thriller met precies de juiste balans tussen intrige, actie en humor.' Aldus recensent Avi Offer op de website.

Tetris


Tetris is vanaf 31 maart te zien via Apple TV+. Hieronder kan je alvast beelden bekijken, net als een kijkje achter de schermen en interviews met de acteurs over de film.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Marvelous Mrs. Maisel' krijgt trailer voor allerlaatste seizoen
Series / Trailer

'The Marvelous Mrs. Maisel' krijgt trailer voor allerlaatste seizoen

Na de teaser trailer kunnen fans nu ook een volledige trailer zien van het slotseizoen van de serie.

Dit voorjaar komt er een eind aan The Marvelous Mrs. Maisel van Prime Video. De succesvolle komisch-dramatische serie volgt sinds 2017 al vier seizoenen lang de avonturen van Midge Maisel terwijl ze haar droom om een succesvol stand-up comedian te worden najaagt.

Rachel Brosnahan
De hoofdrol zal wederom ingevuld worden door actrice Rachel Brosnahan. Ook in de bijrollen keer de bekende cast terug onder de creatieve leiding van creator Amy Sherman-Palladino, die ook een deel van de scripts schrijft.

Nadat eerder deze maand al een teaser trailer verscheen is er nu ook een volledige trailer verschenen. De trailer belooft weer volop komisch-dramatische situaties waarmee de eerdere seizoenen gevuld waren, en natuurlijk een antwoord op de grote vraag of Midge Maisel haar dromen en ambities zal gaan waarmaken.

Premiere
Het slotseizoen van The Marvelous Mrs. Maisel zal negen episodes tellen, en zal van start gaan met drie episodes tegelijk op 14 april. De resterende zes episodes zullen vervolgens wekelijk verschijnen op Amazon Prime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Narcos'-makers komen met nieuwe misdaadserie 'Hotel Cocaine'
Series / Nieuws

'Narcos'-makers komen met nieuwe misdaadserie 'Hotel Cocaine'

En de hoofdrolspeler kennen we nog van de uiterst populaire serie The Shield.

Michael Chiklis, bekend van zijn rol in The Shield, zal de hoofdrol spelen in een nieuwe true-crime serie genaamd Hotel Cocaine.

De serie, gecreëerd door Chris Brancato, de bedenker van Narcos, draait om het leven van Roman Compte, een Cubaanse banneling die in de late jaren '70 en vroege jaren '80 de Mutiny Hotel in Miami beheerde tijdens de cocaine-hype van de stad. De serie volgt Compte's reis terwijl hij probeert de Amerikaanse droom te bereiken door het hotel te beheren en later CIA-agent te worden.

Opnames beginnen snel


Chiklis zal zich bij de cast voegen als Agent Zulio, een lid van het rechtshandhavingsteam dat probeert de cocainehandel in Miami te stoppen. De hoofdrolspeler van de serie, Compte, zal gespeeld worden door Danny Pino, een in Miami geboren en getogen acteur met Cubaanse roots.

MGM+ heeft acht afleveringen besteld voor de serie, die in mei zal beginnen met filmen in de Dominicaanse Republiek. De pilotaflevering zal geregisseerd worden door Guillermo Navarro, een Oscar-winnende cinematograaf.

Een hekel onderwerp


De Mutiny Hotel was berucht vanwege de associatie met de drugsscene en werd bezocht door beroemdheden, internationale drugshandelaren en politici. De serie zal het persoonlijke leven van Compte onthullen en zijn omgang met de drugshandelaren. De serie wordt begin 2024 verwacht, en Brancato zal dienen als showrunner en uitvoerend producent samen met Michael Panes en Alfredo Barrios Jr.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende 'Star Wars'-serie krijgt bijzonder opvallende regisseurs
Series / Nieuws

Volgende 'Star Wars'-serie krijgt bijzonder opvallende regisseurs

The Daniels reizen na het succes van Everything Everywhere All at Once af naar een galaxy far, far away.

Volgens een recent verslag van One Take News zijn Daniel Kwan en Daniel Scheinert, de Oscar-winnende regisseurs van Everything Everywhere All at Once, betrokken bij een Star Wars-project.

Het verslag suggereert dat het duo ten minste één aflevering heeft geregisseerd van de aankomende Lucasfilm en Disney+ serie getiteld Star Wars: Skeleton Crew. Lucasfilm heeft echter nog niet gereageerd op dit nieuwtje.

Oscarwinnaars aan boord


Het is onduidelijk of de regisseurs een aflevering hebben geregisseerd van het al voltooide eerste seizoen of overwogen worden voor een aflevering van een nog niet aangekondigd tweede seizoen.

Een vervolgrapport van THR suggereert dat het eerste seizoen was en dat het mogelijk meerdere afleveringen omvat.

Mysterieus project


Details over de nieuwe serie worden geheimgehouden. Het lijkt erop dat Star Wars: Skeleton Crew gericht is op een jonger publiek en een groep kinderen volgt die verdwaald zijn in de galaxy. Behalve deze basisopzet is er geen verdere informatie over het plot onthuld en is alleen de betrokkenheid van Jude Law bevestigd.

Het project staat onder leiding van Jon Watts en Christopher Ford, respectievelijk de regisseur en scenarioschrijver van Spider-Man: No Way Home. Het speelt zich af in dezelfde tijdperiode na Return of the Jedi als The Mandalorian en kan samenvallen met die serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Bob Odenkirk het moeilijk vond om 'Better Call Saul' te verlaten
Series / Nieuws

Waarom Bob Odenkirk het moeilijk vond om 'Better Call Saul' te verlaten

Veel fans waren verdrietig toen ze erachter kwamen dat 'Better Call Saul' aan een einde was gekomen, maar ook hoofdrolspeler Bob Odenkirk vond het moeilijk om de serie achter te laten.

Bob Odenkirk laat weten wat hij het moeilijkste vond aan het achterlaten van Better Call Saul. De serie kwam vorig jaar augustus tot een einde met het laatste seizoen.

Odenkirk speelde de rol van Saul Goodman in het tweede seizoen van Breaking Bad waarin hij de advocaat was van Walter White en Jesse Pinkman. Later kreeg hij zijn eigen prequel-serie.

In de prequel volgen we het verhaal van de oprechte advocaat Jimmy McGill die langzaam maar zeker verandert in de gewetenloze Saul Goodman.

Castleden missen


In een recent interview met Collider werd er aan Odenkirk gevraagd wat hij het moeilijkste vindt aan het achterlaten van Better Call Saul. Zijn antwoord had echter niets te maken met zijn eigen personage dat hij de afgelopen 10 jaar heeft gespeeld.

Hij liet weten dat "het afscheid nemen van de cast" het moeilijkste was voor hem. Daarna benoemde hij specifiek sommige castleden, zoals Rhea Seehorn en Patrick Fabian van Better Call Saul. Ook gaf hij de namen van Jonathan Banks en Giancarlo Esposito met wij hij in Breaking Bad heeft gespeeld. Lees zijn volledige reactie hieronder.

Vriendschap is over


"Nee, het meest impactvolle was afscheid nemen van de cast. Het doet me vooral pijn dat de liefde en de vriendschappen tussen mij en Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, John Banks en Giancarlo Esposito in het verleden liggen," aldus Odenkirk.

Daarna vervolgt hij: "Dat was het moeilijkste nadat de serie voorbij was. Niks anders komt in de buurt van dat. Het personage was een ongelooflijke kans voor mij, qua carrière en uitdagingen, maar het werd op den duur wel moeilijk om een man te spelen die eenzaam was en zich onvolwassen gedroeg. Ik vind het prima om daarvan weg te lopen."



Stream alle seizoenen van Better Call Saul nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand lijkt door te hebben dat dit personage uit 'House of the Dragon' in de toekomst kan kijken
Series / Nieuws

Niemand lijkt door te hebben dat dit personage uit 'House of the Dragon' in de toekomst kan kijken

Helaena, de dochter van Viserys en Alica, voorspelt al één en ander voordat het plaatsvindt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Net als Game of Thrones draait ook een deel van haar prequel House of the Dragon om profetieën. Sages en legendes of beelden over de toekomst waar lang niet iedereen in geloofd, maar die in Westeros veelal toch op waarheid blijken te berusten.

Helaena


Ook in House of the Dragon worden er al wat waarschuwingen gedaan richting toekomst. Eén belangrijke waarschuwing is die van Helaena. De enige dochter van koning Viserys bij zijn tweede vrouw Alicent Hightower.

Helaena waarschuwt in het eerste seizoen als ze zegt: "pas op voor het beest onder de planken". Als Rhaenys later in het seizoen op de rug van haar draak Meleys die kroningsceremonie verstoord, blijkt pas de waarde van die woorden.

Ze weet meer


Kijkers zeggen hierover: "Als je naar haar gezichtsuitdrukking kijkt, dan komt dat voor mij niet over als iemand die bang is voor haar leven. Ik geloof dat Helaena weet dat ze die dag niet zullen sterven door Meleys".

Ander kijkers wijzen ook op de zachte streling die Helaena haar broer Aemond geeft op het moment dat de draak voor hen staat. DIt gebaar lijkt er meer een van troost dat hij het gaat overleven dan een van angst.

Goed opletten dus straks in het tweede seizoen op de woorden van Helaena!

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe gezichten zie je straks in 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Deze nieuwe gezichten zie je straks in 'The Rings of Power' seizoen 2

Dit zijn een aantal van de acteurs die je straks in The Rings of Power seizoen 2 gaat zien.

Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van de The Lord of the Rings: The Rings of Power op Amazon Prime Video. Het vervolg is al in productie, en heeft onlangs enkele nieuwe namen toegevoegd.

The Rings of Power seizoen 1 ontving veel kritiek, maar fans van de populaire franchise lijken nog wel bereid te zijn het tweede seizoen een kans te geven.

The Rings of Power seizoen 2


Het tweede seizoen, van de geplande vijf seizoenen die er moeten komen, is namelijk al in productie. Wederom gaat er een enorm budget mee gemoeid, waardoor het er in ieder geval spectaculair en prachtig uit zal zien.

Maar dankzij de toevoeging van de volgende namen, wordt de sterrencast ook nog eens uitgebreid. Ciaran Hinds, Rory Kinnear en Tanya Moodie hebben zich ook bij het project aangesloten.

Hinds is een bekende acteur die we onder andere kennen van Munich, There Will Be Blood, The Sum of All Fears, Justice League, Rome en Game of Thrones.

Kinnear verscheen in de Bond-films Skyfall en Spectre. Moodie heeft rollen gehad in series als Sherlock en Motherland.

Andere nieuwe gezichten in seizoen 2 van The Rings of Power zijn Oliver Alvin-Wilson, Stuart Bowman, Gavi Singh Chera, William Chubb, Kevin Eldon, Will Keen, Selina Lo, Calam Lynch, Gabriel Akuwudike, Yasen 'Zates' Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle en Nicholas Woodeson.

Daarnaast vervangt Sam Hazeldine Joseph Mawle voor de rol van schurk Adar.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is nu te zien op Prime Video. Het tweede seizoen komt waarschijnlijk in 2024 uit.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywoodster Kiefer Sutherland (24) hint op terugkeer in topserie
Series / Nieuws

Hollywoodster Kiefer Sutherland (24) hint op terugkeer in topserie

Als hij wat ideeën zou kunnen implementeren zou hij zeker openstaan voor een terugkeer.

Binnenkort is acteur Kiefer Sutherland te zien in de aankomende nieuwe thriller Rabbit Hole van Paramount+. Ooit speelde hij natuurlijk in die andere immens populaire thriller die prijs na prijs wist te winnen. Zou die misschien terug kunnen keren?

Het gaat hier natuurlijk om de megahit 24. Van 2001 tot 2010 speelde Sutherland de rol van federaal agent Jack Bauer. De serie wist in al die jaren twee Golden Globes en maar liefst 20 Primetime Emmy's te winnen. Aan de vooravond van de première van Sutherland's nieuwe serie werd hem gevraagd of er ooit een terugkeer zou kunnen komen van 24.

Het was de beste tijd van mijn leven


Sutherland vertelt zelf: "Ik was begin dertiger dus ik kon het fysiek aan. En ik kon het voor 10 jaar doen en dat is, garandeer ik je, de meest stabiele kans die een acteur ooit zal krijgen. Maar het is en blijft ongelofelijk speciaal voor me en ik zou het graag zien doorgaan." Ook geeft hij aan geregeld nog met showrunner Howard Gordon het over de serie te hebben.

"Howard en ik hebben constant contact met elkaar en het komt onvermijdelijk ter sprake. Het idee dat hij terugkeer met een nieuwe groep mensen die hem uit zijn positie bevrijdt, en het verhaal vanaf daar doorgaat." Sutherland zou het ook wel interessant lijken om eens 24 uur te spenderen aan iemand anders die zich in een wanhopige situatie begeeft.

Alle afleveringen van 24 kijk je op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Indrukwekkende trailer voor 'Het verhaal van Vlaanderen'
Series / Trailer

Indrukwekkende trailer voor 'Het verhaal van Vlaanderen'

Docuserie over de geschiedenis van Vlaanderen die wordt gepresenteerd door Tom Waes.

In navolging van De geschiedenis van Nederland komen onze zuiderburen met een tiendelige docuserie over de Vlaamse geschiedenis. Deze serie wordt gepresenteerd door Tom Waes (Undercover).

Waes kennen we als acteur en ook als avonturier (Reizen Waes). In deze nieuwe docuserie neemt hij de kijker mee op een reis door de Vlaamse geschiedenis.

Belangrijkste veldslag middeleeuwen


De indrukwekkende trailer kun je onderaan bekijken. De serie beslaat de periode vanaf de oertijd tot aan de moderne tijd.

Vlaanderen is klein maar heeft een rijke geschiedenis. Onder andere komt de Tachtigjarige Oorlog (in Nederland ook welbekend) aan bod. Daarnaast is er een aflevering gewijd aan de Guldensporenslag in 1302, oftewel de Slag bij Kortrijk. Deze was tussen het Franse koninkrijk en het graafschap Vlaanderen. De veldslag wordt door sommige historici als één van de belangrijkste in middeleeuws Europa gezien.

Wie wat dieper in de geschiedenis van Vlaanderen wil duiken zal zeker aan zijn trekken komen. De trailer wijst op een mooi vormgegeven productie.

Het verhaal van Vlaanderen kun je vanaf 26 maart streamen op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met 'The Sum of It All' over het indringende verhaal van Ed Sheeran
Series / Trailer

Disney+ komt met 'The Sum of It All' over het indringende verhaal van Ed Sheeran

De popzanger slaat de handen ineen met Disney+ voor een persoonlijk verhaal.

Nog even wachten en dan brengt Disney+ in samenwerking met Ed Sheeran de vierdelige documentaireserie The Sum of It All uit. Daarin deelt de zanger meer over zijn verleden, familie en succes.

Het project komt voort uit een samenwerking van Disney Branded Television en Fulwell 73 Productions, en zal samenvallen met het laatste album van Sheeran.

In de documentaireserie zal Ed Sheeran een persoonlijke kant van zichzelf laten zien, die hij tot nu toe privé heeft gehouden. Het is niet altijd makkelijk voor de zanger geweest, zeker omdat hij als kind stotterde.

Bekijk op instagram

Sheeran over de documentaire


Ed Sheeran deelt over de nieuwe docuserie: "Ik ben altijd heel voorzichtig geweest in mijn persoonlijke en privéleven; de enige documentaire die ik ooit heb gemaakt was er een die zich richtte op mijn songwriting."

Hij vervolgde: "Disney benaderde me om een vierdelige documentaire te maken, en het voelde als het juiste moment om de deur te openen en mensen binnen te laten. Ik hoop dat de mensen ervan kunnen genieten."

Op 3 mei zullen alle vier de afleveringen van The Sum of It All uitkomen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder gunstig nieuws voor 'Star Trek: Strange New Worlds'
Series / Nieuws

Bijzonder gunstig nieuws voor 'Star Trek: Strange New Worlds'

Over zowel seizoen 2 als 3 zijn er nu nieuwe onthullingen gedaan.

Goed nieuws voor alle 'Trekkies': een derde seizoen voor Star Trek: Strange New Worlds wordt nu gefilmd. Dat bevestigde uitvoerend producent Akiva Goldsman tijdens een recent interview.

Officieel had Paramount nog de productie van een derde seizoen moeten bevestigen, maar met het laatste nieuws is producent Goldsman de zender voor geweest. Na het succes van het eerste seizoen verbaast de verlenging echter niet.

Met het einde van Discovery en Picard in zicht zetten de makers van Star Trek nu volop in op de serie Strange New Worlds. Als het paradepaardje van de franchise kijken veel mensen uit naar wat het aankomende tweede seizoen te bieden zal gaan hebben.

Bekijk op instagram

Het derde seizoen wordt nu gefilmd


Uitvoerend producent Akiva Goldsman vertelde aan M.I.T. Media Lab meer over het derde seizoen, waarover hij zei dat men "net begonnen is met filmen".

Ook vertelde Goldsman meer over het aankomende tweede seizoen. Hij zei dat de premièredatum binnenkort bekend zal worden gemaakt.

Bekijk zelf het interview met Goldsman, of ga naar SkyShowTime om het eerste seizoen te bekijken van Star Trek: Strange New Worlds.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michelle Yeoh is de ster van 2023 met deze 3 grote topseries
Series / Featured

Michelle Yeoh is de ster van 2023 met deze 3 grote topseries

De Oscars zijn enkel het begin voor de 60-jarige actrice uit Maleisië.

Na de grote zege voor Aziatische representatie bij de Oscars staat de Maleisische Michelle Yeoh in de schijnwerpers voor haar eerdere werk in Hong Kong en Hollywood. Maar hierna zijn we nog lang niet van haar af - check hieronder in welke grote series ze verder nog zal verschijnen in 2023.

American Born Chinese | Disney+ | Vanaf 24 mei 2023



Als de Chinese godin Guanyin maakt Yeoh haar opwachting in de aankomende Disney-serie American Born Chinese. Samen met acteurs Daniel Wu, Stepahnie Hsu en Ke Huy Quan vertelt ze een mythologisch verhaal dat gegrond is in de Chinese folklore en de migrantenervaring van Chinezen in de VS.

De synopsis van de serie luidt: "Jin Wang, die worstelt met zijn leven thuis en op school, ontmoet de nieuwe buitenlandse uitwisselingsstudent op zijn school, waardoor hij betrokken raakt bij een epische strijd tussen goden uit de Chinese mythologie."



The Brothers Sun | Netflix | Ergens in 2023



Michelle Yeoh en Justin Chien worden onderdeel van de onderwereld van Taipei in deze duistere familiesoap van Netflix van dezelfde makers als American Horror Stories.

In de serie zullen twee vervreemde Taiwanese broers centraal staan. De ene is een student in Los Angeles, de ander een onderdeel van de triaden van Taipei. Yeoh speelt Mama Sun, hun zorgzame moeder die enkel het beste met haar radicaal verschillende zoons voor heeft.

Ark: The Animated Series | platform onbekend | Ergens in 2023



De animatieserie die dient als de remake van de bekende Ark-videogame kan rekenen op grote namen, waaronder Gerard Butler, David Tennant, Vin Diesel, Russell Crowe en Yeoh. Er is verder nog weinig bekend over de release of over het kanaal of VOD-platform dat de distributie verzorgt.

In de serie wordt paleontologe Helena mysterieus geteleporteerd naar een andere wereld. Daar spoelt ze aan op een vreemd eiland en wordt ze maatjes met een wilde dodo, om vervolgens te ontdekken dat deze wordt opgejaagd door de mannelijke jager Bob. Nadat ze ontdekt hebben dat de twee op dezelfde manier naar deze wereld zijn gekomen, leert Bob Helena hoe te overleven in deze bizarre wereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 splinternieuwe films pakken Netflix en Disney+ helemaal in
Films / Featured

3 splinternieuwe films pakken Netflix en Disney+ helemaal in

Andere foute beelden dan je denkt, moordenaars opsporen en een gevat sprookje.

Op zoek naar een goede, nieuwe film? Check hieronder de tips van de collega's van FilmTotaal over de nieuwste films op Disney+ en Netflix.

Money Shot: The Pornhub Story | Netflix



Veel kijkers staan met hun bek vol tanden wanneer deze documentaire de culturele en juridische kanten van 's wereld bekendste pornografiewebsite aankaart. Recensent Richard Korpel is lovend over deze verrassende aanpak en geeft de documentairefilm 3.5 sterren.

Hij stelt er wel kritisch bij: "Het is knap dat de documentaire je steeds weer dwingt je (voor)oordelen terug te nemen, maar de prijs is hoog. Het verhaal is soms herhalend, het behandelt een beperkt aantal dimensies en het is desondanks erg chaotisch. Pas op het einde komt er een ook maar enigszins overzichtelijke conclusie bovendrijven."

Lees de rest van de recensie.

Boston Strangler | Disney+



Keira Knightley en Carrie Coon spelen het waargebeurde verhaal van de Boston Strangler uit, die vrouwen in Boston op gruwelijke wijze vermoordde. De journalistieke queeste om de dader te vinden wordt echter maar matig in beeld gebracht, wat de hoofdrolspelers met hun performance moeten redden.

Jacoline Maes gaf vandaar de film slechts 3 sterren. Ze vond: "Hoewel 'Boston Strangler' met een aantal twists komt, is de spanningsboog daarvan matig. Sommige hints zijn erg duidelijk en geven sterk de richting aan waar [Kinghtley's] Loretta uiteindelijk op uitkomt."

Lees de rest van de recensie.

The Magician's Elephant | Netflix



In deze gevatte film wordt een sprookje in een nieuw jasje gestoken. Het levert een alleraardigste film op zonder een speciaal verhaal of veel vernieuwends volgens Mitchell van Vuren. Alsnog blijft het voor een familiefilm prima koek.

Daarom kreeg de film 3 sterren van hem. Hij beargumenteerde: "Het is een oprecht gevoel voor verhaalvertelling en visuele humor dat de film zijn glans geeft. 'The Magician's Elephant' is en blijft een dertien in een dozijn verhaal, maar als je het heel graag wilt kan de film je weer voor even laten geloven."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.