search
Niemand lijkt door te hebben dat dit personage uit 'House of the Dragon' in de toekomst kan kijken
Series / Nieuws

Niemand lijkt door te hebben dat dit personage uit 'House of the Dragon' in de toekomst kan kijken

Helaena, de dochter van Viserys en Alica, voorspelt al één en ander voordat het plaatsvindt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Net als Game of Thrones draait ook een deel van haar prequel House of the Dragon om profetieën. Sages en legendes of beelden over de toekomst waar lang niet iedereen in geloofd, maar die in Westeros veelal toch op waarheid blijken te berusten.

Helaena


Ook in House of the Dragon worden er al wat waarschuwingen gedaan richting toekomst. Eén belangrijke waarschuwing is die van Helaena. De enige dochter van koning Viserys bij zijn tweede vrouw Alicent Hightower.

Helaena waarschuwt in het eerste seizoen als ze zegt: "pas op voor het beest onder de planken". Als Rhaenys later in het seizoen op de rug van haar draak Meleys die kroningsceremonie verstoord, blijkt pas de waarde van die woorden.

Ze weet meer


Kijkers zeggen hierover: "Als je naar haar gezichtsuitdrukking kijkt, dan komt dat voor mij niet over als iemand die bang is voor haar leven. Ik geloof dat Helaena weet dat ze die dag niet zullen sterven door Meleys".

Ander kijkers wijzen ook op de zachte streling die Helaena haar broer Aemond geeft op het moment dat de draak voor hen staat. DIt gebaar lijkt er meer een van troost dat hij het gaat overleven dan een van angst.

Goed opletten dus straks in het tweede seizoen op de woorden van Helaena!

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen