Waarom Bob Odenkirk het moeilijk vond om 'Better Call Saul' te verlaten

Veel fans waren verdrietig toen ze erachter kwamen dat 'Better Call Saul' aan een einde was gekomen, maar ook hoofdrolspeler Bob Odenkirk vond het moeilijk om de serie achter te laten.

Nienke Sterken, 21-03-2023 14:27

Bob Odenkirk laat weten wat hij het moeilijkste vond aan het achterlaten van Better Call Saul. De serie kwam vorig jaar augustus tot een einde met het laatste seizoen.
Odenkirk speelde de rol van Saul Goodman in het tweede seizoen van Breaking Bad waarin hij de advocaat was van Walter White en Jesse Pinkman. Later kreeg hij zijn eigen prequel-serie.

In de prequel volgen we het verhaal van de oprechte advocaat Jimmy McGill die langzaam maar zeker verandert in de gewetenloze Saul Goodman.

Castleden missen

In een recent interview met Collider werd er aan Odenkirk gevraagd wat hij het moeilijkste vindt aan het achterlaten van Better Call Saul. Zijn antwoord had echter niets te maken met zijn eigen personage dat hij de afgelopen 10 jaar heeft gespeeld.

Hij liet weten dat "het afscheid nemen van de cast" het moeilijkste was voor hem. Daarna benoemde hij specifiek sommige castleden, zoals Rhea Seehorn en Patrick Fabian van Better Call Saul. Ook gaf hij de namen van Jonathan Banks en Giancarlo Esposito met wij hij in Breaking Bad heeft gespeeld. Lees zijn volledige reactie hieronder.

Vriendschap is over

"Nee, het meest impactvolle was afscheid nemen van de cast. Het doet me vooral pijn dat de liefde en de vriendschappen tussen mij en Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, John Banks en Giancarlo Esposito in het verleden liggen," aldus Odenkirk.

Daarna vervolgt hij: "Dat was het moeilijkste nadat de serie voorbij was. Niks anders komt in de buurt van dat. Het personage was een ongelooflijke kans voor mij, qua carrière en uitdagingen, maar het werd op den duur wel moeilijk om een man te spelen die eenzaam was en zich onvolwassen gedroeg. Ik vind het prima om daarvan weg te lopen."


Stream alle seizoenen van Better Call Saul nu op Netflix.
Lees meer over: Better Call Saul, Breaking Bad, Bob Odenkirk, Jimmy McGill, Saul Goodman

Populair nieuws