Disney+'s 'Boston Strangler' is om deze reden een dikke aanrader

Filmnieuws - Volgens de kenners vormt dit ook een risico, omdat films met de moordenaar als hoofdrolspeler ook goed scoren bij het publiek.

Thuur Hutjens, 21-03-2023 17:35

Boston Strangler verschilt van andere nu gangbare crime-films en series. De verhaallijn en de gruwelijke moorden worden vanuit een ander perspectief vertoond.

Andere insteek

De film heeft een andere insteek dan enkele van zijn voorgangers. Zo meldt de website ScreenRant. De twee journalisten, waaronder actrice Keira Knightley, die de Bostonse moorden in de jaren zestig onderzoeken zijn de hoofdrolspelers in het verhaal.

Risico

Volgens de kenners is dit ook een risico, omdat films met de moordenaar als hoofdrolspeler ook goed scoren bij het publiek. Maar dit heeft volgens critici ook een keerzijde.

Nodige kritiek

Zo kreeg de serie Dahmer Monster: The Jeffrey Dahmer Story bijvoorbeeld de nodige kritiek te verduren. De serie zou de moordenaar als hoofdrolspeler door alle aandacht menselijk maken en verheerlijken. Zo leef je als kijker eerder mee met de dader dan met de slachtoffers van zijn gruwelijke daden.Waar te zien

De film Boston Strangler geeft de meeste aandacht aan de journalisten en mogelijke slachtoffers. Daarmee verschilt de film van de recente voorgangers. Boston Strangler is via de streamingdienst Disney+ te bekijken.
Lees meer over: Boston Strangler, Keira Knightley, Carrie Coon, Disney, plus, critici

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix