search
Disney+'s 'Boston Strangler' is om deze reden een dikke aanrader
Films / Nieuws

Disney+'s 'Boston Strangler' is om deze reden een dikke aanrader

Volgens de kenners vormt dit ook een risico, omdat films met de moordenaar als hoofdrolspeler ook goed scoren bij het publiek.

Boston Strangler verschilt van andere nu gangbare crime-films en series. De verhaallijn en de gruwelijke moorden worden vanuit een ander perspectief vertoond.

Andere insteek


De film heeft een andere insteek dan enkele van zijn voorgangers. Zo meldt de website ScreenRant. De twee journalisten, waaronder actrice Keira Knightley, die de Bostonse moorden in de jaren zestig onderzoeken zijn de hoofdrolspelers in het verhaal.

Risico


Volgens de kenners is dit ook een risico, omdat films met de moordenaar als hoofdrolspeler ook goed scoren bij het publiek. Maar dit heeft volgens critici ook een keerzijde.

Nodige kritiek


Zo kreeg de serie Dahmer Monster: The Jeffrey Dahmer Story bijvoorbeeld de nodige kritiek te verduren. De serie zou de moordenaar als hoofdrolspeler door alle aandacht menselijk maken en verheerlijken. Zo leef je als kijker eerder mee met de dader dan met de slachtoffers van zijn gruwelijke daden.Waar te zien


De film Boston Strangler geeft de meeste aandacht aan de journalisten en mogelijke slachtoffers. Daarmee verschilt de film van de recente voorgangers. Boston Strangler is via de streamingdienst Disney+ te bekijken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen