search
Het sterk ontvangen 'Tetris': dit moet je weten over de gamefilm
Films / Featured

Het sterk ontvangen 'Tetris': dit moet je weten over de gamefilm

Hij gaat onderhandelen met de Russische eigenaren van het spel, maar dit verloopt allemaal niet erg soepel.

We kunnen het spel Tetris niet meer wegdenken uit ons geheugen. De blokjes, het muziekje en de rijen wegwerken. Toch kostte het flink wat moeite om het spel te kunnen distribueren. Dit alles is binnenkort te zien in de film Tetris van Apple TV+.

Eigendom van de staat


Het originele spel, dat er in het begin niet zo uitziet als nu, is 35 jaar geleden officieel in handen van de Russische ontwerper Aleksej Pazjitnov. Rusland is in die tijd streng communistisch. Hij mag geen geld ontvangen voor zijn spel. Tetris wordt een eigendom van de staat.

Investeren in het spel


Een Amerikaanse investeerder zoekt Aleksej op en de twee worden vrienden. De investeerder wil hem helpen. Hij gaat onderhandelen met de Russische eigenaren van het spel, maar dit verloopt allemaal niet erg soepel.



Goed ontvangen


De film is goed ontvangen met een percentage van 84 procent op Rotten Tomatoes:

'Een enorm vermakelijke, geestige en publieksvriendelijke thriller met precies de juiste balans tussen intrige, actie en humor.' Aldus recensent Avi Offer op de website.

Tetris


Tetris is vanaf 31 maart te zien via Apple TV+. Hieronder kan je alvast beelden bekijken, net als een kijkje achter de schermen en interviews met de acteurs over de film.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen