search
 Puinhoop bij Marvel Studios: grote series flink vertraagd?
Series / Nieuws

Puinhoop bij Marvel Studios: grote series flink vertraagd?

Zullen recente ontwikkelingen bij Marvel het uitkomen van nieuwe series vertragen?

Het onverwachte ontslag van Victoria Alonso als Hoofd Post-Productie door Disney-topman Alan Bergman kwam als een donderslag bij heldere hemel. Alonso werkte bijna twintig jaar bij Marvel, dit was nog voordat Disney deze voor $ 4 biljoen opkocht.

In combinatie met de geplande ontslagen bij Disney zelf rijst de vraag welk effect dit zal hebben op het uitbrengen van geplande MCU-series. Er stonden voor 2023 namelijk de nodige Marvel-producties op de planning.

Verschoven naar de toekomst


Variety brengt wat helderheid, aangezien men bericht dat het initiële schema inderdaad is aangepast. In eerste instantie ging het om deze vijf series: Secret Invasion, seizoen 2 van Loki, Ironheart, Echo, en Agatha: Coven of Chaos.

De bedoeling is nu dat dit jaar slechts drie of vier producties starten, waarbij de overige in 2024 of zelfs daarna te zien zullen zijn. Er is niet specifiek vermeld om welke van de vijf series het gaat.

Bewuste aanpassing


Een aanvullende reden voor deze verandering wordt door Marvel-topman Kevin Feige gegeven. Er is ook een bewuste reden om het tempo aan te passen.

In een interview met Entertainment Weekly licht hij toe: "Er worden ontzettend veel series gemaakt op dit moment. Om iedere serie daadwerkelijk een kans te geven passen we het tempo aan waarin we deze uitbrengen. Per slot van rekening willen we met Marvel producties neerzetten die van topkwaliteit zijn".

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen