search

Ons nieuws van donderdag 23 maart 2023

 Puinhoop bij Marvel Studios: grote series flink vertraagd?
Series / Nieuws

Puinhoop bij Marvel Studios: grote series flink vertraagd?

Zullen recente ontwikkelingen bij Marvel het uitkomen van nieuwe series vertragen?

Het onverwachte ontslag van Victoria Alonso als Hoofd Post-Productie door Disney-topman Alan Bergman kwam als een donderslag bij heldere hemel. Alonso werkte bijna twintig jaar bij Marvel, dit was nog voordat Disney deze voor $ 4 biljoen opkocht.

In combinatie met de geplande ontslagen bij Disney zelf rijst de vraag welk effect dit zal hebben op het uitbrengen van geplande MCU-series. Er stonden voor 2023 namelijk de nodige Marvel-producties op de planning.

Verschoven naar de toekomst


Variety brengt wat helderheid, aangezien men bericht dat het initiële schema inderdaad is aangepast. In eerste instantie ging het om deze vijf series: Secret Invasion, seizoen 2 van Loki, Ironheart, Echo, en Agatha: Coven of Chaos.

De bedoeling is nu dat dit jaar slechts drie of vier producties starten, waarbij de overige in 2024 of zelfs daarna te zien zullen zijn. Er is niet specifiek vermeld om welke van de vijf series het gaat.

Bewuste aanpassing


Een aanvullende reden voor deze verandering wordt door Marvel-topman Kevin Feige gegeven. Er is ook een bewuste reden om het tempo aan te passen.

In een interview met Entertainment Weekly licht hij toe: "Er worden ontzettend veel series gemaakt op dit moment. Om iedere serie daadwerkelijk een kans te geven passen we het tempo aan waarin we deze uitbrengen. Per slot van rekening willen we met Marvel producties neerzetten die van topkwaliteit zijn".

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur onthult verrassende cameo in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Acteur onthult verrassende cameo in 'The Mandalorian'

'The Mandalorian'-acteur deelt een bijzondere ervaring op de set van de scifi-serie.

De verhaallijn van Dr. Penn Pershing (Omid Abtahi) heeft tot de nodige speculaties en fantheorieën geleid. Zijn wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot klonen lijkt de nodige interesse te krijgen van de New Republic.

Pershing's onderzoek zou wel eens de aanzet kunnen blijken tot de latere gebeurtenissen in de 'Star Wars'-mythologie. Abtahi zelf heeft echter warme herinneringen aan het filmen vanwege een erg bijzondere cameo.

Familiedag op de set


De acteur onthulde op Twitter dat zijn zoontje een cameo had in de desbetreffende aflevering. Hij postte een foto waarop vader en zoon te zien zijn op de Coruscant-set, met op de achtergrond de overblijvende bergtop van de planeet. Bij thuiskomst wist de kleine te vertellen dat de planeet echt bestaat, hij was er immers geweest. Twitteraars reageerden enthousiast en ontroerd op de tweet.

Naar aanleiding van de vele hart- en traan-emoticons wilde de Podtastic4 weten of iemand uien had gesneden op de set:



Stuart Lugsden gaf aan dat hij Dr. Pershing wat sympathieker vindt door de aflevering:



Wel is er een waarschuwing met betrekking tot de kleine:



Blijkens de vele reacties heeft de aflevering in kwestie duidelijk ook het nodige onverdeelde enthousiasme opgewekt.

Kijk The Mandalorian op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze klassieke spionagethriller wordt nu een serie met 'Boardwalk Empire'-regisseur
Series / Nieuws

Deze klassieke spionagethriller wordt nu een serie met 'Boardwalk Empire'-regisseur

Deze boekverfilming van Frederick Forsyth oogstte alle lof en wordt nu een serie.

The Day of the Jackal is een thriller uit 1973 gebaseerd op het beroemde boek van Frederick Forsyth. De film over de huurmoordenaar 'the Jackal' wordt nu een serie met een sterk team aan het roer.

In de film kreeg de Jackal opdracht de toenmalige Franse president om te brengen. De serie zal het verhaal wat meer naar de moderne tijd vertalen.

Sterk team


Paramount+ en Sky hebben het voortouw genomen met betrekking tot deze nieuwe verfilming. Niemand minder dan Eddie Redmayne (The Good Nurse, Fantastic Beasts) neemt de hoofdrol voor zijn rekening.

Ronan Bennett, onder andere bekend van de gangsterserie Top Boy, wordt de showrunner. De regie is in handen van Brian Kirk, die eerder al Boardwalk Empire regisseerde. Tot slot is schrijver Frederick Forsyth ook betrokken in de rol van producent.

Antiheld


Het filmen gaat in de loop van 2023 van start. De nadruk zal komen te liggen op de ongrijpbaarheid van de Jackal en hoe hij telkens van gedaante verwisselt. Het karakter van de antiheld zal wat meer op de voorgrond treden, waarbij de bikkelharde actie, de suspense en het internationale aspect zeker niet vergeten worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We weten eindelijk zeker wie de vader is van Rory's baby in 'Gilmore Girls'
Series / Nieuws

We weten eindelijk zeker wie de vader is van Rory's baby in 'Gilmore Girls'

Er was nog jaren lang het mysterie over de vader van Rory's baby, maar we hebben nu eindelijk antwoord op onze vraag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een kostuum-supervisor van Gilmore Girls heeft eindelijk onthuld wie de vader is van Rory's baby.

In de serie volgen we het verhaal van de alleenstaande moeder Lorelai en haar slimme tienerdochter Rory in het stadje Stars Hollow. In 2007 werd het laatste seizoen uitgezonden, maar de serie keerde terug in 2016 met Gilmore Girls: A Year in the Life op Netflix. In de laatste aflevering kwamen we erachter dat Rory zwanger was, maar we wisten niet zeker wie de vader was.



Vader wordt onthult


Nu, jaren na de cliffhanger, heeft kostuum-supervisor Valerie Campbell eindelijk onthuld wie de vader van Rory's baby is en het antwoord ligt best voor de hand. Campbell begint met het uitsluiten van een paar opties, zoals Wookiee waarmee Rory een one-night stand heeft gehad en de saaie Paul.

Uiteindelijk concludeert ze dat Logan Huntzberger de vader is. Daarna voegde ze toe dat de maker van Gilmore Girls niet begreep waarom de vraag er ooit is geweest, aangezien het antwoord "heel, heel, heel duidelijk" hoort te zijn. Bekijk Campbell's uitspraak hieronder.

Logan Huntzberger


"De enige voor de hand liggende keuze is, je raadt het al, Logan. Als het Paul was geweest, dan zou ze in de herfst van de baby zijn bevallen. Als het Wookie was geweest, dan zou ze op het punt hebben gestaan om te bevallen."



Bekijk nu Gilmore Girls en Gilmore Girls: A Year in the Life op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Absurde foto voor nieuwe Prime Video-actiefilm 'Grand Death Lotto'
Films / Foto's

Absurde foto voor nieuwe Prime Video-actiefilm 'Grand Death Lotto'

Deze gevaarlijke situatie geldt ook voor de vrouwelijke hoofdrolspeler die de prijs per ongeluk wint en snel bescherming zoekt bij professionele bodyguards voor deze gruwelijke dag.

Wat hebben we nou altijd al willen winnen? De jackpot, juist. Maar willen we deze nog steeds als precies de beloning te verdienen valt door de winnaar om te leggen?

Daarover gaat de film Grand Death Lotto, binnenkort te zien bij Prime Video. We weten al een beetje wat we kunnen verwachten door een gedeelde, absurde foto van de filmset.

Tot zonsondergang


In Grand Death Lotto zijn de jackpot-winnaars pas gelukkig na één dag. Tot zonsondergang hebben de mensen de gelegenheid om de jackpot toe te eigenen door de winnaar om te leggen. Deze persoon is miljarden waard. Dit claimt de website Darkhorizons.com.

Chaos en razernij


Dit levert chaos en razernij op in de straten van het toekomstige, arme California. Deze situatie geldt ook voor de vrouwelijke hoofdrolspeler die de prijs per ongeluk wint en snel bescherming zoekt bij professionele bodyguards voor deze gruwelijke dag.

Foto gedeeld


De film wordt nu geschoten en een eerste, absurde foto is al gedeeld op social media. Hierop is onder andere een vlammenwerper te zien. Dit belooft de nodige actie.



Begin 2024


Het is nog onbekend op welke datum Grand Death Lotto verschijnt op Prime Video. Naar verwachting is de film begin 2024 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vele seksscènes in 'Game of Thrones' deden deze acteur helemaal niets
Series / Nieuws

Vele seksscènes in 'Game of Thrones' deden deze acteur helemaal niets

Deze acteur twijfelde of hij de rol wel zou aannemen door de hoeveelheid naakt en seks.

De Ierse acteur Ciarán Hinds heeft in seizoen 3 tot en met 5 in Game of Thrones gespeeld als Mance Ryder, oftewel de King Beyond the Wall. Nu is hij gecast in The Rings of Power. Naar aanleiding van zijn terugkeer in fantasy, sprak hij met The Independent over zijn eerdere ervaringen.

Verrassend genoeg twijfelde Hinds of hij wel in Game of Thrones wilde spelen. De reden? Hij vond alle seksscènes maar niks.

'Sexposition'


Hinds verwoordde dit als volgt: "Er werd ontzettend veel seksualiteit in de serie getoond, en eerlijk gezegd liep ik daar niet warm voor. Het leidde af van de politieke intrige, terwijl het verhaal juist daar om draaide. Ik neem aan dat dit voor de makers een manier was van zakendoen".

De acteur was niet de enige die dit problematisch vond. Waar de fantasyserie geroemd werd om de goede dialogen, merkte men ook op dat er wel erg veel naakt te zien was. Dit werd ook wel 'sexposition' genoemd, wat inhoudt dat je bepaalde scènes een beetje 'opleukt' middels schaars geklede dames en heren.

Ondoordacht en rommelig


Gemma Whelan, die Yara Greyjoy speelde, merkte ook op dat het filmen van intieme scènes op een nogal rommelige manier gebeurde. In een interview met The Guardian gaf ze aan dat de regisseur er heel luchtigjes over deed: "Dan zei hij bijvoorbeeld 'als de camera rolt, ga er voor en geef haar een pets op de billen'," aldus de actrice. Zelf koos Whelan er voor om één en ander van tevoren door te spreken met degene met wie zij de scène deed.

Hinds' personage was iemand uit het verre noorden, waar men overwegend in bont rondliep met het oog op de lage temperaturen. Al met al heeft zijn rol dus goed uitgepakt.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De drie 'John Wick'-films kijk je op deze streamingdienst
Films / Featured

De drie 'John Wick'-films kijk je op deze streamingdienst

De man die veel doet en weinig zegt wordt in deel drie constant achterna gezeten door huurmoordenaars, nadat er een beloning van 14 miljoen dollar op zijn hoofd is gezet.

John Wick, gespeeld door Keanu Reeves, is officieel een ex-huurmoordenaar. Dit geldt niet alleen voor het vierde deel dat nu in de bioscoop draait. Zijn eerste drie actiefilms spatten van het scherm en zijn te zien op HBO Max. Waar ging de John Wick-filmreeks ook alweer over?

John Wick 1


In het eerste deel wordt Wicks Ford Mustang gestolen en de door zijn overleden vrouw nagelaten hond vermoord. Hij wordt hierdoor verleid om zijn oude beroep weer op te pakken.

John Wick: Chapter 2


Nadat andere duistere figuren hem eerder hebben geholpen, wordt er nu aanspraak gemaakt op Johns diensten. John Wick wilt weigeren, maar hij vervalt in een oud patroon.

John Wick: Chapter 3 Parabellum


De man die veel doet en weinig zegt wordt in deel drie constant lastiggevallen en achterna gezeten door huurmoordenaars, nadat er een beloning van 14 miljoen dollar op zijn hoofd is gezet. Interessante bijrol van Halle Berry.



Waar te zien


Het vierde deel draait nu in de bioscoop. Een recensie van John Wick 4 is hier al te lezen. De eerste drie John Wick-films zijn te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt kinderhelden terug: bekijk de trailer voor 'Thomas & Friends'
Series / Trailer

Netflix brengt kinderhelden terug: bekijk de trailer voor 'Thomas & Friends'

Na de succesvolle serie zijn trein Thomas en zijn mechanische vrienden weer te zien.

De vrolijke animatieserie Thomas & Friends: All Engines Go is gebaseerd op een collectie speelgoed van Mattel. Thomas gaat nu op avontuur in een film.

De animatie is in 2D-vorm, en heeft de nodige buitelingen en acrobatiek. Ook is het personage van Bruno voor het eerst in een Thomas-film te zien.

Zoektocht naar verdwenen auto's


Bruno is een rode wagon, en hij heeft autisme. Samen met Thomas en de rest gaan ze op onderzoek uit wanneer auto's in de tunnels onder de Lookout berg verdwijnen.

De serie gaat er prat op om op een speelse manier dingen bij te brengen aan kinderen, en om bepaalde onderwerpen te introduceren. Pam Westman, topvrouw bij het productiebedrijf Nelvana, gaf in dit verband aan: "We hebben veel positieve feedback gekregen op de fysiek komedie en ook Bruno is warm ontvangen door de kijkers".

Thomas & Friends: The Mystery of Lookout Mountain verschijnt op 1 april in de VS en Canada. Wanneer deze animatiefilm op Netflix Nederland verschijnt is nog niet bekend.

Wel kun je alvast de serie Thomas & Friends: All Engines Go op Netflix bekijken. De serie heeft de optie voor gesproken Nederlands.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' ontkracht theorie over Mace Windu
Series / Nieuws

'The Mandalorian' ontkracht theorie over Mace Windu

De nieuwste aflevering van The Mandalorian heeft een populaire Mace Windu-theorie ontkracht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jammer maar helaas: de nieuwste aflevering van The Mandalorian heeft een populaire fantheorie ontkracht. Maar fans van de Star Wars-prequels hebben wel iets anders om te vieren!

In aflevering 4 van seizoen 3 van The Mandalorian zien we een flashback van Grogu naar zijn tijd in de Jedi Temple, tijdens de gevreesde momenten van Order 66. Nieuwe informatie uit deze flashback heeft een populaire theorie ontkracht.

Grogu in The Mandalorian


In de flashback zien we namelijk hoe Grogu gered werd uit de Jedi Temple tijdens de aanval van Darth Vader en de clones gedurende Order 66. Volgens een populaire fantheorie zou het weleens Mace Windu kunnen zijn geweest die Grogu redde, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Ten eerste, waarschijnlijk om de simpele reden dat we Mace Windu tot zijn dood zagen vallen in Episode III: The Revenge of the Sith. Maar daarnaast bevestigt The Mandalorian dat de redder van Grogu een andere Jedi is, die weliswaar iets weg heeft van de gevallen held met de paarse lightsaber.

De redder in nood blijkt namelijk Kelleran Beq te zijn, gespeeld door voormalig Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best. Hij speelde Beq eerder al in Star Wars: Jedi Temple Challenge.

Helaas is de Mace Windu-theorie dus niet uitgekomen, maar het alternatief zal Star Wars-fans ook best wel bevallen. Na alle kritiek die het personage Jar Jar ontving in de prequels, zijn fans namelijk best veel gaan houden van acteur Kelleran Beq.

Nieuwe The Mandalorian-afleveringen verschijnen iedere woensdag op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone' maakt het zichzelf heel moeilijk voor seizoen 3
Series / Nieuws

'Shadow and Bone' maakt het zichzelf heel moeilijk voor seizoen 3

De opwelling van de seizoensfinale van Shadow and Bone zal voor veel problemen zorgen in seizoen 3.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is ondertussen al bekend dat de Netflix hitserie Shadow and Bone redelijk wat afwijkt van de originele boeken. Nu heeft Netflix het zichzelf heel erg moeilijk gemaakt met het vervolg van dit personage voor een eventueel derde seizoen.

Seizoen 2 van Shadow and Bone trok eigenlijk twee boeken van de serie bij elkaar. Hierdoor zijn de gebeurtenissen een beetje uit volgorde geraakt.

In de seizoensfinale raakte Nikolai gewond door de Nichevo'ya, de schaduwmonsters van de Darkling. In één van de laatste scènes met de nieuwe koning van Ravka wordt duidelijk dat Nikolai geïnfecteerd is met merzost.

Problemen voor seizoen 3


Dit gebeurt ook in het boek, alleen doordat de gebeurtenissen in de serie net wat anders lopen, zal dit wel voor problemen zorgen. Nikolai kan namelijk niet meer hetzelfde pad volgen als in het boek.

Het einde van Alina en Mal is ook heel anders dan in de boeken. Het is dus mogelijk dat Netflix een ander verhaal wil vertellen dan Leigh Bardugo met haar boeken. Het is in ieder geval zeker dat deze twee eindes de serie alleen maar verder van het bronmateriaal duwen.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Shadow and Bone op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Succession' is dolblij dat de serie al snel stopt
Series / Nieuws

Acteur uit 'Succession' is dolblij dat de serie al snel stopt

Het laatste seizoen van Succession staat voor de deur, maar dat vindt niet iedereen even erg.

Het vierde en laatste seizoen van Succession gaat zondag van start. Dat vinden veel fans jammer, maar voor niet alle acteurs geldt hetzelfde.

Brian Cox, die Logan Roy speelt in de serie, is zelfs blij dat de serie ten einde komt. Het verhaal heeft zijn natuurlijke einde bereikt, en het is goed dat ze niet verder gaan dan wat het verhaal nodig heeft.

Succession seizoen 4


In een recent interview met Entertainment Tonight legt Cox op de volgende manier uit waarom hij het tijd vindt voor de serie om afgerond te worden:

"Ik denk dat we op het punt zijn gekomen waarop de show zijn natuurlijke einde heeft bereikt. Veel shows blijven langer doorgaan dan ze welkom zijn, en ik denk dat onze show perfect en netjes afgewerkt is zoals hij is. Op een goede manier ben ik blij dat het voorbij is."

"Het is de cast. Ik zal de cast en de crew missen, de cameramannen, we hebben geweldige camera-operators. We moeten zijn, we hebben een paar geweldige DP's. Dus weet je, het is de hele mikmak. Ik zal de mensen met wie ik werk missen. Zij zijn de sleutel."

Seizoen 4 van Succession gaat zondag van start op HBO Max. Bekijk hieronder de trailer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Shadow and Bone' spin-off was al lang geschreven
Series / Nieuws

'Shadow and Bone' spin-off was al lang geschreven

De makers van Shadow and Bone laten merken dat ze precies weten wat fans willen.

De hitserie Shadow and Bone heeft alle fans helemaal gek gemaakt met de eerste twee seizoenen. En toen er geruchten kwamen dat er een Six of Crows-spin off zou komen, waren fans niet meer te houden.

Een tijdje geleden deelde FilmUpdates op Twitter dat de spin off van de geliefde Crows af zou hangen van hoe goed het tweede seizoen van Shadow and Bone het zou doen.

Bekijk hieronder de tweet.


Het verhaal van de Crows is een beetje aangepast in de serie, aangezien ze al in seizoen 1 geïntroduceerd zijn. Maar fans kunnen hier niet boos om worden, want elke seconde van de Crows is een overwinning, ook al wijkt het verhaal dan een beetje af van het origineel.

Hele serie al gemaakt


Nu heeft Shadow and Bone showrunner Eric Heisserer verteld dat de spin-off al helemaal geschreven was al voordat de serie goedgekeurd was.

Heisserer laat ook merken dat hij weet wat fans willen. De grootste overval die de Crows ooit hebben gedaan zal namelijk in de spin-off te zien zijn.

Lees hieronder wat Heisserer erover zei: "The Crows hebben absoluut hun eigen show nodig voor die overval, en dat weet ik omdat we daarvoor alle acht scripts hebben geschreven. Het is het beste schrijven dat mijn team heeft gedaan."

Bekijk hieronder de beste momenten van Jesper en stream Shadow and Bone op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult wie Ayrton Senna speelt in de tv-serie over de F1-legende
Series / Nieuws

Netflix onthult wie Ayrton Senna speelt in de tv-serie over de F1-legende

Gabriel Leone heeft de eer gekregen om de grootste F1 legende te spelen.

Het geheim is eindelijk bekend. Netflix heeft heel lang geheim gehouden wie de legende Ayrton Senna da Silva gaat spelen in de nieuwe serie, maar nu is het eindelijk officieel aangekondigd.

Ayrton Senna wordt in de F1 gezien als de snelste coureur aller tijden. Hij heeft in zijn carrière drie F1-wereldtitels, 41 overwinningen, 65 pole posities en maar liefst 80 podiumplaatsen behaald.

De Braziliaan heeft naast deze geweldige cijfers ook nog voor de meest magische momenten in de F1 gezorgd. Zo is hij een legende in het verleggen van grenzen en hij heeft zelfs voor een nieuw niveau van uitmuntendheid gezorgd.

De uitverkoren acteur


Wie is dan de acteur die de eer krijgt om deze legende te spelen? Het is niemand minder dan Gabriel Leone!

Dit is wat de Braziliaanse acteur over de casting zei: "Het is een enorme verantwoordelijkheid en ook een grote eer om een icoon te mogen vertegenwoordigen die zijn hele leven zoveel mensen heeft geïnspireerd en de wereld Braziliaans sporttalent heeft laten zien."

Bekijk hieronder de 10 beste momenten van de coureur en stream de serie volgend jaar op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans gaan door het dolle door nieuwste aflevering 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans gaan door het dolle door nieuwste aflevering 'The Mandalorian'

Het meest aandoenlijke personage liet zich van zijn stoere kant zien en fans houden er van.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de laatste aflevering was te zien hoe Baby Yoda, oftewel Grogu, naast enorm schattig ook super stoer kan zijn. Het ging er behoorlijk heftig aan toe en de reacties blijven maar binnenstromen. Wij hebben een kleine greep uit alle reacties genomen.

In de aflevering The Foundling worstelde Grogu met het aanpassen aan het Mandoriaanse leven samen met zijn verzorger Mando en Bo Katan. De weg naar Mandalore was lang en zwaar en degenen die de Younglings trainen zijn er niet helemaal zeker van dat Grogu klaar is voor het echte werk.



Mando en Grogu zijn nog lang niet klaar


Uitvoerend producent Dave Filoni vertelt ook dat er nog meer voor de franchise in zit. Naast The Mandalorian zijn ze momenteel ook bezig met de series Ahsoka en Star Wars: Skeleton Crew. Volgens hem is het een enorm grote tijdsbestek na Return of the Jedi. Hierin zit hij veel ruimte om het universum uit te breiden.

Filoni vertelt: "Als je naar de originele trilogie kijkt zie je dat het een aanzienlijk mindere hoeveelheid tijd is waarin die films zich afspelen. Wij zijn echt langzaam een heel ecosysteem aan het bouwen van personages, politiek en gebeurtenissen in de periode die zich afspeelt na Return of the Jedi."

Kijk elke week een nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney+.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 doodenge horrorseries op Netflix durven de meeste kijkers niet aan
Series / Featured

Deze 4 doodenge horrorseries op Netflix durven de meeste kijkers niet aan

Als je een van deze series opzet slaap je mogelijk vannacht niet meer.

Naast een bende aan enge horrorfilms zijn er in de catalogus van Netflix ook meerdere steengoede horrorseries verstopt. Bekijk hieronder welke serie jou vannacht gaat achtervolgen.

Chambers | Netflix | 10 afleveringen



Na een harttransplantatie krijgt de tiener Sasha vreemde visioenen die haar leiden naar de duistere geheimen van haar donor. Terwijl ze deze geheimen onthult, wordt Sasha geconfronteerd met bovennatuurlijke krachten die haar en haar omgeving opslokken.



The Haunting of Bly Manor | Netflix | 9 afleveringen



In een afgelegen Engels landhuis wordt een nieuwe oppas ingehuurd om voor de twee wezen Miles en Flora te zorgen. Dat de vorige oppas overleden is helemaal niet meer zo gek zodra de nieuwkomer ontdekt dat het huis een vervloekt verleden heeft.



Marianne | Netflix | 8 afleveringen



In deze Franse horrorserie keert een schrijfster terug naar haar geboortedorp om inspiratie op te doen voor een nieuw boek. Maar al snel ontdekt ze dat de demonen uit haar fantasie om haar heen tot leven komen om haar te dwingen haar verborgen verleden onder ogen te zien.



Haunted | Netflix | 3 seizoenen



Waargebeurde horrorverhalen worden door de slachtoffers zelf opnieuw verteld in deze anthologieserie. Samen met ijzingwekkend reconstructies laat de serie zien dat horror ook echt kan bestaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige nieuwe clip uit de grote scifi-serie 'Extrapolations' op Apple TV+
Series / Video/clip/featurette

Heftige nieuwe clip uit de grote scifi-serie 'Extrapolations' op Apple TV+

De nieuwste aflevering kent een wel erg drastisch voorstel blijkt uit de teaser.

Extrapolations is op 17 maart gestart met drie van de totaal acht afleveringen. De scifi-miniserie, die sprongen maakt in de tijd, speelt zich in aflevering 4 inmiddels in 2059 af.

De titel 2059: Face of God belooft wat dat betreft weinig goeds. Gita Mishra (Indira Varma) heeft in de teaser een online gesprek met de president van de VS.

President de mantel uitgeveegd


Het is niet bepaald een aangenaam onderonsje. Mishra is een biljonair die de president de mantel uitveegt. Ze wijst de regeringsleider erop dat de temperatuur op de planeet opnieuw gestegen is, en dat wereldleiders dus niet daadkrachtig genoeg zijn. Zij is degene met een voorlopig plan om het tij te keren, wel is het de bedoeling dat de VS meewerkt.

Concreet houdt dit in dat de Amerikaanse overheid met haar en haar bedrijf in zee moet gaan. Mishra besluit met de mededeling dat ze met haar vliegtuig onderweg is en dat er geen moeilijkheden zullen zijn mits aan haar eisen wordt voldaan. Het ontbreekt dit personage duidelijk niet aan grootheidswaan.

Wie wil weten of biljonair Mirsha haar doel bereikt, aflevering 4 van Extrapolations kun je vanaf 24 maart streamen op Apple TV+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Houdt 'Shadow and Bone' zich in de toekomst wel aan het Grishaverse?
Series / Nieuws

Houdt 'Shadow and Bone' zich in de toekomst wel aan het Grishaverse?

In een interview licht de showrunner een tipje van de sluier op aangaande de toekomst.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een interview met Mashable stipt showrunner Eric Heisserer de verschillen tussen de serie en de Grishaverse-boeken aan. Alina (Jessie Mei Li) en Mal (Archie Renaux) gaan in de serie immers ieder hun eigen weg, dit is echter niet het enige verschil.

De serie maakt daarnaast nog een aantal andere keuzes. Dit is zowel qua plot als qua ontwikkeling van de personages. Heisserer hint er echter op dat de afwijkingen geen drastisch ander verhaal zullen opleveren.

Corrumperende invloed


Zo krijgt Alina in seizoen 2 een huwelijksaanzoek van Nikolai (Patrick Gibson). Daarnaast blijkt de Grisha opeens over Darkling-vermogens te beschikken. Ze gebruikt deze om een aanslag op Nikolai te verijdelen, maar lijkt er van te genieten. Er wordt dus gehint op een corrumperende invloed die van de Darkling-krachten uitgaat. Alina zou hieraan ter prooi kunnen vallen in seizoen 3.

Heisserer impliceert in het gesprek echter dat de relatie tussen Alina en Mal zeker niet voorbij is. "Ze denken nog steeds aan elkaar. Ze willen het liefst naar elkaar terugkeren op een moment dat ze beiden wat steviger in hun schoenen staan".

Via een omweg terugkeren


Het zou dus kunnen dat seizoen 3 van Shadow and Bone een omweg maakt. De kijker komt uiteindelijk wel weer uit bij de verhaal zoals dat in het bronmateriaal verteld wordt. Helemaal met het oog op de spin-off Six of Crows is het van belang dat de makers trouw blijven aan de verhaallijnen van de Grishaverse-boeken.

Kijk Shadow and Bone op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shazam!'-acteur Zachary Levi wil rol in populairste serie van dit moment
Series / Nieuws

'Shazam!'-acteur Zachary Levi wil rol in populairste serie van dit moment

Is het na de superheldenfilm tijd om zijn loopbaan een nieuwe wending te geven?

Zachary Levi heeft de kans van zijn leven gekregen als hoofdrolspeler in de film Shazam! Fury of the Gods. Is de faam hem nu al naar het hoofd gestegen? In een inmiddels verwijderde Tweet solliciteerde de acteur namelijk naar een rol in de HBO-hitserie The Last of Us.

Shazam! Fury of the Gods is als de laatste toevoeging aan de DCEU ontvangen met gemengde beoordelingen. Recensent Jip Strijbos van FilmTotaal behoorde tot een van de minder positieve critici.

Zij gaf de superheldenfilm slechts 2 sterren. Ze stelde: "'Shazam! Fury of the Gods' zit nog meer dan andere superheldenfilms volgepropt met humor en grapjes. Helaas is deze humor in vrijwel alle gevallen oppervlakkig en slecht getimed, wat enorm afbreuk doet aan de scènes."

Lees de rest van de recensie.

De volgende stap voor Levi


Na Shazam! Fury of the Gods probeert Levi nu hogerop te klimmen, maar achteraf bleek hij dat minder verstandig te vinden dan gedacht. Op Twitter deelde hij zijn liefde voor de videogame The Last of Us en zijn wens om een rol te bemachtigen in het volgende seizoen van de razend populaire serie.

Bekijk hieronder de inmiddels verwijderde Tweet.



Wat is het plot van Shazam! Fury of the Gods?


In de DC-film wordt het verhaal vervolgd van de tiener Billy Batson, die door het uitspreken van het magische woord SHAZAM! verandert in een superheld. Dit komt handig uit wanneer de Dochters van Atlas naar de aarde komen. Zij zijn drie oude goden die de van hen gestolen magie terug willen en uit zijn op wraak.

In april wordt Shazam! Fury of the Gods verwacht op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.