search
Neem een duik in de wereld van de 'Ted Lasso' Fan Podcast

Neem een duik in de wereld van de 'Ted Lasso' Fan Podcast

Een kleine greep uit de talloze, door fans gemaakte, 'Ted Lasso' podcasts

Daan Kusen
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van Ted Lasso is nog maar net begonnen en er is alweer veel te bespreken. Dit wordt door talloze fans ook veelvuldig gedaan.



Deze keer nemen we niet één podcast onder de loep, maar een paar "fancasts", om te zien hoe diep de impact van deze Apple TV+ show werkelijk gaat.



Ted Lasso Is Life: The Podcast


Ted Lasso is Life: The Podcast is de eerste fancast die we zullen tegenkomen. De podcast begon in de leegte tussen het tweede en derde seizoen.

Naast het bespreken van de afleveringen heeft deze podcast ook interviews met mensen achter de schermen van de show. Zo komen editor A. J. Catoline, productie ontwerper Paul Cripps en Chip Hamilton, Jason Sudeikis' assistent, aan het woord.



De Nabespreking


In Ted Lasso: Post-Match bespreken Vinny en Aiden elke week de nieuwste aflevering van de show. Deze podcast is misschien de jongste die we deze week tegenkomen.



Met slechts twee afleveringen ben je er zo doorheen. Gelukkig komt er elke week een nieuwe aflevering bij.



De lessen van Ted Lasso


Naast talloze podcasts die de serie aflevering na aflevering ontrafelen, zijn er ook podcasts die dieper op de lessen van de serie in gaan.



In What Would Ted Lasso Do wordt de filosofie van Ted Lesso besproken. Hier komen uiteraard de uitspraken van de personages voorbij. Eén van die belangrijkste lessen is dan ook "Be curious, not judgemental"; een bekende spreuk van coach Lasso (Jason Sudeikis).



Coach Beard's boekenclub


Ted Lasso leeft onder de fans, zoveel is zeker. Helaas heb je in de podcastwereld wel eens podcasts die opeens stoppen om welke reden dan ook.

Gelukkig zijn er ook makers die er bovenop zitten en elke week een nieuwe aflevering willen opnemen.

In Coach Beard's Book Club duiken vier vrouwen in de boeken die in Ted Lasso te zien zijn.

Zo lezen ze, onder andere Johnny Tremain, van schrijfster Esther Forbes, dat wordt genoemd in de seizoen 2 aflevering No Weddings and a Funeral.



In de negende aflevering van seizoen 1, All Apologies, wordt het boek One Flew over the Cuckoo's Nest genoemd, van schrijver Ken Kesey.

Ted refereert naar het personage Chief, als hij het over coach Beard (Brendan Hunt) heeft. Beard vindt zichzelf eerder Taber, een wat meer rebelser personage.



De wereld van Ted Lasso wordt elke dag door talloze fans op zijn kop gezet, op zoek naar de nieuwste hints naar hoe de serie afloopt, wat er van de personages terecht komt en of Richmond als winnaar uit de bus komt.

Elke week komen er nieuwe afleveringen, of zelfs nieuwe podcasts uit over Ted Lasso en het "Lasso-universum". Dit is maar een kleine greep uit die talloze passieprojecten, maar voor de Ted Lasso fan zijn ze zeker de moeite waard!




Aanbevolen artikelen