'Indiana Jones'-spin-off die naar Disney+ zou komen is gecanceld

Er komt helaas geen prequel-serie meer van 'Indiana Jones'.

Nina Beerendonk, 24-03-2023 17:41

Treurig nieuws voor mensen die uitkeken naar de Indiana Jones-spin-off die naar verluidt naar Disney+ zou komen. De serie is namelijk gecanceld.
Afgelopen november kwam het nieuws dat Disney en Lucasfilm bezig waren met het ontwikkelen van een Indiana Jones-tv-serie die zich afspeelt in de wereld van de wereldreizende archeoloog-avonturier. Het nieuws werd gebracht terwijl de studio's de aankomende vijfde Indiana Jones-film Dial of Destiny aan het voorbereiden waren.

Abner Ravenwood

Insider Jeff Sneider suggereerde dat de serie een prequel zou zijn van Raiders of the Lost Ark uit 1981 en zou gaan over Indy's mentor, Abner Ravenwood, een egyptoloog en archeoloog die tegen de tijd van de gebeurtenissen in de eerste film in 1936 al gestorven is.

Sneider zei in de podcast The Hot Mic dat de spin-off-serie is opgeschort, zodat Disney en Lucasfilm zich kunnen concentreren op Star Wars. Dit nieuws lijkt aannemelijk nu de serie Willow, de vervolgreeks op de gelijknamige film uit 1988 van Lucasfilm, na één seizoen op Disney+ ook is gecanceld.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop.
Lees meer over: Indiana Jones, Disney, Disney Plus, Lucasfilm, Harrison Ford

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix