Ambities 'Stranger Things'-actrice rijken verder dan de Netflix-fantasyserie

Millie Bobby Brown heeft naast het filmen van het laatste seizoen van 'Stranger Things' ook nog andere plannen dit jaar.

Nina Beerendonk, 25-03-2023 16:17

Terwijl de voorbereidingen bezig zijn om te beginnen aan het filmproces voor het laatste seizoen van Stranger Things, zijn de meeste leden van de cast al bezig hun toekomstige projecten uit te stippelen.
Finn Wolfhard gaat bijvoorbeeld een film regisseren met de titel Hell of a Summer en Winona Ryder keert terug voor een vervolg op haar hitfilm Beetlejuice. Nu lijkt het erop dat een andere ster aan een nieuw project werkt, maar dit keer in de vorm van een boek.

Tweede Wereldoorlog

Volgens Deadline schrijft Millie Bobby Brown haar eerste roman, Nineteen Steps, voor William Morrow, deel van de legendarische uitgeverij Harper/Collins. Nineteen Steps wordt naar verwachting dit najaar uitgebracht en is geïnspireerd door de grootmoeder van Brown die de Bethnal Green Tube ramp overleefde die plaatsvond in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De uitgeverij beschrijft het boek als volgt:

"Een episch verhaal over liefde, verlies en geheimen dat het verhaal vertelt van de 18-jarige Nellie Morris, die met haar familie in Bethnal Green woont tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na Nellies toevallige ontmoeting met een Amerikaanse vliegenier die vlakbij gestationeerd is, doet zich tijdens een luchtaanval een vreselijk incident voor met catastrofale gevolgen".

Oma als inspiratie

Brown onthulde zelf het volgende over het verhaal:

"Geïnspireerd door mijn oma Ruth, is dit boek heel persoonlijk en ligt het me nauw aan het hart. Ik ben opgegroeid met het luisteren naar verhalen over haar tijd tijdens het leven in de oorlog. Ik ben vereerd om haar verhaal levend te houden".

Stranger Things seizoen 5 verschijnt waarschijnlijk in 2024 op Netflix.


Lees meer over: Millie Bobby Brown, Eleven, Stranger Things, Netflix

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix