search
Waarom we niets meer van Joffrey-acteur Jack Gleeson uit 'Game of Thrones' horen
Series / Nieuws

Waarom we niets meer van Joffrey-acteur Jack Gleeson uit 'Game of Thrones' horen

Dit is de reden dat we niet veel meer horen van Jack Gleeson, die Joffrey speelde in 'Game of Thrones'.

Veel Game of Thrones-personages zijn iconisch geworden, maar Joffrey Baratheon (gespeeld door Jack Gleeson) staat toch wel bovenaan de lijst. Gleesons vertolking van de nukkige koning leverde hem veel lof op, maar hij heeft onlangs onthuld dat de rol uitputtender was dan fans misschien hadden gedacht.

Game of Thrones was meester in het uitbeelden van gruwelijke schurken. King Joffrey was een van deze personages; onverschillig tegenover de situatie van anderen, ongelooflijk wreed, maar tegelijkertijd ook snotterend. Het personage was praktisch ontworpen om gehaat te worden.

Acteren werd mechanisch


Hoewel Gleeson zijn rol perfect speelde, hebben we daarna weinig meer van hem gehoord. Tijdens een toespraak voor University College Dublin, onthulde Gleeson dat de rol hem deed heroverwegen of acteren daadwerkelijk wel zijn roeping was:

"Het kwam er echt op neer dat ik niet zoveel plezier beleefde aan acteren als vroeger. Om de een of andere reden, ik weet het niet, werd het een beetje mechanisch en minder gepassioneerd toen ik met Game of Thrones begon".

Gleeson merkte ook op dat hij geen probleem had met de productie van de serie:

"Ik denk niet dat het iets heeft te maken met de manier waarop ze het filmden. Ik denk dat toen het minder een hobby en meer een beroep werd, het acteren zelf meer onder druk kwam te staan en dat het minder leuk maakte".

Door de jaren heen zijn er ook geruchten geweest dat Gleeson stopte met acteren omdat hij haat kreeg van kijkers die hem teveel gingen associëren met zijn personage. Hij noemde dit nu zelf niet als reden.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen