search
Vele seksscènes in 'Game of Thrones' deden deze acteur helemaal niets

Vele seksscènes in 'Game of Thrones' deden deze acteur helemaal niets

Deze acteur twijfelde of hij de rol wel zou aannemen door de hoeveelheid naakt en seks.

Valeria Milić
De Ierse acteur Ciarán Hinds heeft in seizoen 3 tot en met 5 in Game of Thrones gespeeld als Mance Ryder, oftewel de King Beyond the Wall. Nu is hij gecast in The Rings of Power. Naar aanleiding van zijn terugkeer in fantasy, sprak hij met The Independent over zijn eerdere ervaringen.

Verrassend genoeg twijfelde Hinds of hij wel in Game of Thrones wilde spelen. De reden? Hij vond alle seksscènes maar niks.

'Sexposition'


Hinds verwoordde dit als volgt: "Er werd ontzettend veel seksualiteit in de serie getoond, en eerlijk gezegd liep ik daar niet warm voor. Het leidde af van de politieke intrige, terwijl het verhaal juist daar om draaide. Ik neem aan dat dit voor de makers een manier was van zakendoen".

De acteur was niet de enige die dit problematisch vond. Waar de fantasyserie geroemd werd om de goede dialogen, merkte men ook op dat er wel erg veel naakt te zien was. Dit werd ook wel 'sexposition' genoemd, wat inhoudt dat je bepaalde scènes een beetje 'opleukt' middels schaars geklede dames en heren.

Ondoordacht en rommelig


Gemma Whelan, die Yara Greyjoy speelde, merkte ook op dat het filmen van intieme scènes op een nogal rommelige manier gebeurde. In een interview met The Guardian gaf ze aan dat de regisseur er heel luchtigjes over deed: "Dan zei hij bijvoorbeeld 'als de camera rolt, ga er voor en geef haar een pets op de billen'," aldus de actrice. Zelf koos Whelan er voor om één en ander van tevoren door te spreken met degene met wie zij de scène deed.

Hinds' personage was iemand uit het verre noorden, waar men overwegend in bont rondliep met het oog op de lage temperaturen. Al met al heeft zijn rol dus goed uitgepakt.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Aanbevolen artikelen