search
Videoland komt met aangrijpende docufilm 'Kees Vliegt Uit'
Films / Trailer

Videoland komt met aangrijpende docufilm 'Kees Vliegt Uit'

In 1997 maakte we kennis met Kees Momma, een man met autisme. De eerste docufilm over zijn leven 'Trainman' kreeg al een hoop aandacht.

De tweede docufilm over zijn leven Het beste voor Kees trok daarnaast nog meer kijkers. In deze tweede docufilm zien we hoe het nu met Kees Momma gaat. De tweede docufilm over zijn leven werd erg goed bekeken. Vanaf zondag 2 april kan je bij Videoland de nieuwste docufilm streamen.

Wie is Kees?


Kees groeit op als jongste van drie kinderen bij zijn ouders. Op zijn negende werd ontdekt dat hij autisme heeft. Na het behalen van zijn Mavo diploma ging hij werken in een gemeentearchief.

Hij schreef onder andere ook zelf het boek 'En toen verscheen een regenboog - hoe ik mijn autistische leven ervaar'.

Trainman


In 1997 maakte Monique Nolte een documentaire Trainman waarin te zien is hoe Kees zich met behulp van zijn moeder staande houdt in een voor hem bedreigende buitenwereld.

Het beste voor Kees


Deze tweede documentaire uit 2014 gaat over de worsteling van zijn ouders om een toekomstperspectief voor hun zoon te realiseren. In de beelden hieronder kan je een indruk hiervan opdoen. Deze docufilm kan je zien bij Videoland.



De nieuwe documentaire


Nu is er de meest recente documentaire Kees vliegt uit. Net als de twee eerdere docufilms, is Monique Nolte betrokken geweest als regisseur en schrijver. Bij Videoland kun je deze docufilm streamen vanaf zondag 2 april.

De autistische Kees is 57 jaar oud en zijn ouders hebben hun hele leven gewijd aan het creëren van de perfecte thuisomgeving voor hem. Kees heeft zijn ouders hard nodig, omdat zij de voor hem bedreigende buitenwereld draaglijk maken. Maar zijn ouders hebben niet het eeuwige leven. Ooit zal Kees op eigen benen moeten staan.

Een eerste blik


Hoe het nu gaat met Kees kan je dus zien vanaf 2 april. In de trailer kan je al wel een eerste indruk opdoen van dit nieuwe aangrijpende verhaal van Kees.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen