Deze topfilm met Denzel Washington wordt een Netflix-serie

Maar kan een serie zónder Washington wel in de buurt komen van de kwaliteit van de film?

Zilko Tarici, 29-03-2023 18:50

Netflix heeft het groene licht gegeven voor een nieuwe tv-serie genaamd Man on Fire, gebaseerd op een boekenserie die ook als inspiratiebron diende voor de gelijknamige iconische film uit 2004 met Denzel Washington.
De serie zal bestaan uit acht afleveringen en wordt geschreven door Kyle Killen, bekend van zijn werk aan Fear Street. Killen zal ook dienst doen als showrunner en uitvoerend producent.

Veel materiaal
De serie wordt gebaseerd op de eerste twee boeken in de vijfdelige serie van A.J. Quinnell, die voor het eerst werd gepubliceerd in 1980.

Het verhaal draait om John Creasy, een voormalige huurling die wraak zoekt voor de dood van zijn enige vriend terwijl hij diens dochter beschermt tegen de mensen die haar familie hebben vermoord.

De productie is in handen van New Regency Productions en Chernin Entertainment, met Peter Chernin, Jenno Topping, Bill McGoldrick, Juan Alfonso, Arnon Milchan, Yariv Milchan en Michael Schaefer als uitvoerende producenten.

Opnieuw succes?
De gevierde verfilming uit 2004 was een succes aan de kassa en bracht wereldwijd $130 miljoen op, tegenover een budget van $60 miljoen.

Lees meer over: Man on Fire, Denzel Washington, Netflix, Tony Scott, Kyle Killen, Scott Glenn

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix