search
Cabaretier Theo Maassen interviewt BN'ers in de podcast 'Ervaring Voor Beginners'
Series / Featured

Cabaretier Theo Maassen interviewt BN'ers in de podcast 'Ervaring Voor Beginners'

"De Van Merwijk die ik speel heeft gewoon geen zin om op te treden"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ervaring komt je niet aanwaaien. Daarom is het interessant om te kijken hoe mensen zijn begonnen in hun vakgebied. Cabaretier en acteur Theo Maassen praat in zijn podcast Ervaring voor Beginners met allerlei mensen over wat zij in hun carrière geleerd hebben.

Theo Maassen


Maassen zelf begon in 1993 met zijn eerste shows Bepaalde Dingen en Neuk Het Systeem. Uit Bepaalde Dingen kwam ook meteen een sketch die Maassen nog steeds achtervolgt, de hilarische 'Mengvoeders United' speech.



Jeroen van Merwijk


De podcast serie begint, zoals zoveel podcasts, aan het begin van de eerste lockdown in 2020.

De eerste interviews zijn dan ook via zoom. Eén interview wordt meteen al legendarisch: die met cabaretier Jeroen van Merwijk.

Jeroen van Merwijk overleed in 2021 aan uitgezaaide darmkanker. De cabaretier, kunstschilder, dichter en liedschrijver leed aan uitgezaaide darmkanker.

Het mooie aan dit gesprek is dat Van Merwijk heerlijk tegendraads is geweest in zijn leven. Dit zie je terug in zijn programma's en liedjes, maar ook in achter de schermen is het duidelijk.



Lilian Marijnissen


Een ander bijzonder interview is dat met Lilian Marijnissen (1985). Eerst bekend geworden als "dochter van" voormalig SP leider Jan Marijnissen, nu zelf partijleider van die partij.

Een verfrissend interview waarin Marijnissen vertelt over haar begin in de politiek, het toeval dat ze überhaupt politica of volksvertegenwoordiger, zoals Marijnissen het liever noemt, geworden is.

Marijnissen gaat nooit onvoorbereid ergens naar toe.

"Ik moet manieren vinden om zenuwen behapbaar te maken. Voorbereiding is daarin heel belangrijk voor mij," vertelt ze.

Als het dan gaat om nieuwe regels rond de ambulances, gaat Marijnisse, ter voorbereiding, een dag mee op de ambulance om te weten hoe dat in zijn werk gaat. Om tussen de mensen te staan.

"In de kamer hebben ze dan totaal geen idee wat mensen die dat werk doen, waar zij het over hebben, wat hen dan bezig houdt.



Jacob Derwig


Een andere mooie aflevering is die met Jacob Derwig. De acteur, bekend van series als Penoza, en In Therapie. Ook speelde hij in films als Publieke Werken (2015) en Klem (2023).

Wat maakt de ene acteur beter dan de andere? Wat is het geheim van iets dat écht goed is? Zelfs Jacob Derwig heeft niet alle antwoorden. Maar dit maakt het wel tot een intrigerend gesprek.



Wende Snijders


Wende Snijders is zangeres. Met tien studio albums op haar naam, veel Franse chansons, maar ook Engels- en Nederlandstalig werk, is Wende Snijders toch vooral bekend geworden door haar vertolking van Mensch Durf Te Leven.



De podcast Ervaring Voor Beginners is te beluisteren op Spotify en in je favoriete podcast app.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen