search
We zijn nog lang niet af van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

We zijn nog lang niet af van 'House of the Dragon'

De makers kijken vooruit en willen vroeg beslissen over het totale aantal seizoenen.

Onlangs berichtte Deadline dat seizoen 2 van House of the Dragon acht afleveringen krijgt in plaats van tien. Het zou om een creatieve reden gaan en niet vanuit het oogpunt van bezuinigingen. Ook is HBO aan het kijken of seizoen 3 niet alvast goedgekeurd kan worden.

Showrunner Ryan Condal en schrijver George R.R. Martin zijn mede hierdoor in bespreking over het aantal seizoenen dat de serie gaat duren. Naar verluidt willen ze drie of vier seizoenen gebruiken voor House of the Dragon.

Belangrijke veldslag


Martin heeft in een eerdere blogpost van hem aangegeven dat de serie tenminste vier seizoenen nodig heeft om zijn boek Fire & Blood recht te doen. Per seizoen zou het om tien afleveringen gaan. Als gevolg van de recente inkorting van seizoen 2 is een belangrijke veldslag nu naar seizoen 3 verplaatst.

Op zich is het een positief bericht om in een redelijk vroeg stadium het verhaal uit te plannen. Het teleurstellende einde van Game of Thrones ligt velen nog vers in het geheugen. Door in een vroeg stadium knopen door te hakken begin je vanuit het totaaloverzicht te werken. Je maakt op die manier ook duidelijke keuzes wat het bronmateriaal betreft.

Deze benadering kan vervelende verrassingen voorkomen, waaronder een anti-climactisch einde. Tot slot is bij deze ook duidelijk dat, ongeacht het uiteindelijke aantal seizoenen, we voorlopig nog niet af zijn van deze populaire serie.

Je kunt House of the Dragon zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen