Waarom 'Citadel' zo'n risico is volgens hoofdrolspeelster Priyanka Chopra Jonas

In een interview met Variety vertelt de ster waarom de spionageserie een enorm risico is.

Valeria Milić, 31-03-2023 19:52

De spionageserie Citadel is met recht Amazon's grootste en tevens meest ambitieuze project. Het gaat immers niet alleen om de Engelstalige serie, maar ook om diverse spin-offs die zich in andere landen afspelen. Tevens zijn deze in andere talen opgenomen.
De Engelstalise Citadel is hier het zogeheten moedership. Nadia Sinh (Chopra Jonas) en Mason Kane (Richard Madden) moeten uit zien te vinden wie de organisatie een loer heeft gedraaid.

Sociaal experiment

Naar de mening van Chopra Jonas betreft het hier een sociaal experiment. Zij had hierover het volgende te zeggen: "Het verhaal gaat over een internationale organisatie. Dus je begint met de Amerikaanse serie, en onlangs zijn de opnames van de Italiaanse spin-off afgerond. Ook is er een Indiase versie, die in het Hindi is opgenomen. Al deze verhalen zijn met elkaar verbonden, dus het wordt erg spannend met betrekking tot de reacties van de kijkers".

"Het is letterlijk een globale serie en past dus prima bij het internationale karakter van Amazon. De grote vraag is of een Italiaanse kijker, die het gewend is om programma's in het Italiaans te zien, naar een spin-off in Hindi gaat kijken," besluit Chopra Jonas.

Het idee van Citadel past prima in de moderne tijd, waarbij streaming-platforms een podium bieden voor internationale producties. Amazon heeft nu het voortouw genomen middels deze nieuwe stap in het maken van series.

Citadel gaat op 28 april aanstaande van start op Prime Video.
Lees meer over: Citadel, Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix