search
Disney+ maakt een serie over deze bekende moord-mysterie boekenreeks
Series / Nieuws

Disney+ maakt een serie over deze bekende moord-mysterie boekenreeks

Disney+ neemt kijkers mee op een reis door de Tudor-tijd in Engeland met de nieuwste serie 'Shardlake'.

Disney+ komt met een nieuwe historische serie, die zich afspeelt in Tudor-Engeland. In Shardlake zien we bovendien een aantal bekende gezichten.

Gebaseerd op de internationaal geprezen Tudor-moordmysterie-romans van C.J. Sansom, speelt het vierdelige drama zich af in het 16e-eeuwse Engeland tijdens de ontbinding van de kloosters.

Bekende acteurs


De serie volgt het verhaal van Matthew Shardlake, gespeeld door Arthur Hughes (The Innocents, Then Barbara Met Alan), een advocaat met een scherp gevoel voor rechtvaardigheid en een van de weinige eerlijke mannen in een wereld vol verraad.

Shardlake werkt voor Thomas Cromwell, gespeeld door Sean Bean (Time, Game of Thrones), de gevaarlijke en almachtige rechterhand van Henry VIII.

Ondanks Shardlakes loyaliteit aan Cromwell en de koning, is zijn positie in de samenleving ongunstig vanwege zijn scoliose. Hierdoor wordt hij in de Tudor-periode overal gezien als "boef", waar hij zich ook wendt of keert.

Terwijl hij de moord onderzoekt op een van Cromwells commissarissen in een klooster in het afgelegen stadje Scarnsea, wordt hij vergezeld door Jack Barak, gespeeld door Anthony Boyle (Masters of the Air, Tetris), een arrogant personage dat mogelijk een spion van Cromwell is.

Productie begonnen


De serie wordt geregisseerd door Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl), met John Griffin als producent. Stephen Butchard (Baghdad Central, The Last Kingdom) heeft het script geschreven. De productie van Shardlake is al begonnen en de opnames vinden plaats in Hongarije, Oostenrijk en Roemenië.

De release-datum van Shardlake is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen