search

Ons nieuws van zaterdag 1 april 2023

'Invincible' bedenker belooft al heel snel seizoen 3
Series / Nieuws

'Invincible' bedenker belooft al heel snel seizoen 3

De makers van Invincible weten heel goed dat ze fans ongelofelijk lang laten wachten.

Het eerste seizoen van Invincible was een enorm succes en het tweede seizoen was dan ook al snel aangekondigd. Helaas is het ondertussen al een paar jaar later, maar zonder een tweede seizoen.

De echte grote fans van Invincible hebben het nu niet makkelijk. Ze zijn al jaren aan het wachten op een tweede seizoen. In 2021 kwam het eerste seizoen uit en werd de serie meteen vernieuwd. Jammer genoeg duurt het productieproces nu al meer dan twee jaar.

Bedenker Robert Kirkman is zich er heel goed van bewust dat dit echt heel erg lang is en voelt dus echt met de fans mee.

Seizoen drie komt al sneller


Kirkman vertelde dat de volgende seizoenen veel sneller uit zullen komen dan seizoen twee. Dit betekent dat het gat tussen seizoen twee en drie dus echt een stuk kleiner zal zijn. Lees hieronder zijn volledige quote:

"Het is op dit moment pijnlijk voor Invincible-fans. Dus als we hier eenmaal doorheen zijn, als seizoen 2 eenmaal uitkomt, zou het vanaf dat moment hopelijk soepel moeten gaan. Er zullen theoretisch gezien, niet zulke grote gaten zijn tussen de seizoenen."

Bekijk hieronder de teaser en stream Invincible op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice Krysten Ritter leeft twee levens in spannende nieuwe foto's van 'Orphan Black' spin-off 'Echoes'
Series / Nieuws

Actrice Krysten Ritter leeft twee levens in spannende nieuwe foto's van 'Orphan Black' spin-off 'Echoes'

Naast Krysten Ritter spelen ook Avan Jogja, Keeley Hawes en Amanda Fix in 'Orphan Black: Echoes'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De sciencefiction serie Orphan Black beleefde tien jaar geleden zijn debuut op televisie. Dit jaar verschijnt de spin-off Orphan Black: Echoes, die in het zelfde universum afspeelt.Orphan Black


Orphan Black gaat over Sarah Manning (Tatiana Maslany, She-Hulk) die een identieke versie van zichzelf op een perron een einde aan het leven ziet maken.

Al snel raakt ze verstrikt in een web van klonen, sinistere bedrijven, maar ook nieuwe familie. De serie duurde vijf seizoenen en kreeg veel lovende kritieken.

Eerste blik


Ter ere van het tienjarig jubileum zijn er nieuwe afbeeldingen vrijgegeven, waardoor een klein tipje van de sluier opgelicht wordt.

Echoes


Orphan Black: Echoes zal gaan over een groep vrouwen wier levens met elkaar verstrengeld raken.

Krysten Ritter (Jessica Jones, Avan Jogja (Victorious), Amanda Fix (High School), Keeley Hawes (Finding Alice) en anderen zullen in de show te zien zijn.

Er gaan ook geruchten dat Tatiana Maslany als Sarah Manning even zal verschijnen.Orphan Black: Echoes heeft nog geen officiële datum, maar zal later dit jaar op AMC en AMC+ te zien zijn. Wanneer de serie naar Nederland komt is ook nog niet zeker.

Uiteraard houden we je hier op de hoogte.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende nieuwe update over superheldenserie 'Invincible' seizoen 2
Series / Nieuws

Spannende nieuwe update over superheldenserie 'Invincible' seizoen 2

Bedenker Robert Kirkman is helemaal klaar met de vragen van fans over het tweede seizoen.

Het is al een paar jaar geleden dat het eerste seizoen van Invincible uit is gekomen. Fans krijgen steeds kleine stukjes informatie over het tweede seizoen, maar geen enkele update is zo spannend geweest als deze.

Eerder dit jaar was al de eerste teaser uitgegeven. Hierin hadden Invincible en Allen the Alien een gespannen gesprek over het tweede seizoen.

Er is echter nog geen precieze datum waarop de serie terug zal keren en fans blijven hoopvol wachten op meerdere updates.

Een spannende update


Bedenker Robert Kirkman heeft nu een spannende update over het tweede seizoen Hij vertelde namelijk over hoe ver de productie is. Lees hieronder zijn quote:

"Het gaat geweldig. We zijn bezig met een volledige animatie, en we krijgen er muziek en zo in gestopt. Ik kan niet wachten tot mensen het eindelijk zien, zodat ze me er niet meer naar vragen."

Bekijk hieronder de teaser en stream Invincible op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire sciencefiction serie 'Orphan Black' viert tien jarig jubileum
Series / Featured

Populaire sciencefiction serie 'Orphan Black' viert tien jarig jubileum

Tien jaar 'Orphan Black' worden gevierd met bijzondere momenten uit de serie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het avontuur voor Sarah Manning begon op een perron als ze zichzelf voor een trein ziet springen. Het kloon-avontuur van Orphan Black begon tien jaar geleden.

Clone Club


Tien jaar geleden leerde Sarah (Tatiana Maslany) dat er identieke versies van haar rondliepen. Al snel raakte ze bekend met huisvrouw Alison, studente Cosima, Helena, Rachel Duncan en zo veel meer.

In vijf seizoenen moet Sarah, bijgestaan door haar adoptiebroer Felix (Jordan Gavaris), detective Art Bell (Kevin Hanchard), adoptiemoeder Siobhan Sadler (Maria Doyle Kennedy) en haar zussen de raadsels rondom hun bestaan oplossen.

Waar het allemaal begon


Orphan Black begint op een treinstation waar Sarah Manning op een treinstation een jonge vrouw voor een aankomende trein ziet lopen.

Sarah, oplichtster door noodzaak, ziet haar kans en duikt letterlijk en figuurlijk het leven in van deze onbekende vrouw die zoveel op haar lijkt.Sarah en Helena


In het eerste seizoen maken we kennis met Helena. Een kloon die gebrand is om "onzuivere" versies van zichzelf te vermoorden.

Een onbegrijpelijke aantrekkingskracht brengt de twee vrouwen samen en langzaam maar zeker wordt Helena ook onderdeel van de 'Clone Club'.Dansfeestje


In een serie die vaak duister is en waar de personages regelmatig in levensgevaar verkeren is het ook wel eens fijn om te relaxen.

Een legendarische scène is dan ook het dansfeestje van de 'Clone Club' aan het einde van het vierde seizoen.De Pen


Rachel Duncan is al sinds het begin een geduchte tegenstander van de Clone Club. Hoewel Rachel ook een kloon is, werkt Rachel bij het bedrijf dat de experimenten uitvoert.

In de strijd om het DNA van Sarah's dochtertje Kira zijn zowel Rachel als Sarah roekeloos. En dat leidt tot deze scene.Donnie Hendrix


Alison Hendrix is een gewone vrouw die aanvankelijk niets met klonen en haar zussen te maken wil hebben.

Toch, naar mate de serie vordert komen zij en haar man Donnie toch steeds in de problemen. Zoals die keer dat Donnie het zat was.De dood van Ms. S.


Siobhan Sadler heeft altijd aan Sarah's kant gestaan. Als pleegmoeder nam zij het op zich om haar pleegdochter en zoon Felix tegen alles te beschermen.

Ook als dat haar dood wordt, zoals uiteindelijk gebeurde in deze hartverscheurende scène in seizoen vijf.Helena's baby's


Vruchtbaarheid is in Orphan Black al seizoenen lang een belangrijk gegeven. Waarom zijn Sarah en Helena wel in staat om kinderen te krijgen en hun 'sestra's' niet?

In deze emotionele scène gaat voor Helena in de finale van Orphan Black haar wens eindelijk in vervulling.Felix "Fee" Dawkins


Door de avonturen van zijn pleegzus en haar klonen komt kunstenaar Felix, "Fee" voor zijn zus, nog wel eens in de verdrukking.

Zijn leven moet regelmatig plaats maken voor de levens van zijn zussen. Daarom verdiende Felix de opening van zijn kunst tentoonstelling in het vijfde seizoen enorm erg.Breng ons samen, Sarah


Sarah Manning wordt, na de dood van Beth in de eerste aflevering van seizoen één al snel de onofficiële leider van de 'Clone Club'.

Maar al die verantwoordelijkheid wordt ook Sarah op een gegeven moment te veel. En dan lijkt de uitweg die Beth koos toch best aanlokkelijk.De nacht dat Beth stierf


Al vanaf de eerste aflevering zijn Beth en Sarah met elkaar verbonden.

In de aflevering The Night That Beth Died, de finale van het vierde seizoen, komt Sarah achter het geheim dat Beth tot het uiterste dreef.Orphan Black was vijf seizoenen lang een fenomeen. Al die clones die Tatiana Maslany speelde, leken stuk voor stuk echte personages.

Een spiin-off van de serie staat gepland voor later dit jaar, getiteld Orphan Black: Echoes. Krysten Ritter (Jessica Jones) zal de hoofdrol spelen.

Deze zal later dit jaar op AMC en AMC+ te zien zijn. Wanneer de spin-off in Nederland te zien is, is nog niet zeker.

Zodra er nieuws is laten wij het je uiteraard hier weten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ maakt een serie over deze bekende moord-mysterie boekenreeks
Series / Nieuws

Disney+ maakt een serie over deze bekende moord-mysterie boekenreeks

Disney+ neemt kijkers mee op een reis door de Tudor-tijd in Engeland met de nieuwste serie 'Shardlake'.

Disney+ komt met een nieuwe historische serie, die zich afspeelt in Tudor-Engeland. In Shardlake zien we bovendien een aantal bekende gezichten.

Gebaseerd op de internationaal geprezen Tudor-moordmysterie-romans van C.J. Sansom, speelt het vierdelige drama zich af in het 16e-eeuwse Engeland tijdens de ontbinding van de kloosters.

Bekende acteurs


De serie volgt het verhaal van Matthew Shardlake, gespeeld door Arthur Hughes (The Innocents, Then Barbara Met Alan), een advocaat met een scherp gevoel voor rechtvaardigheid en een van de weinige eerlijke mannen in een wereld vol verraad.

Shardlake werkt voor Thomas Cromwell, gespeeld door Sean Bean (Time, Game of Thrones), de gevaarlijke en almachtige rechterhand van Henry VIII.

Ondanks Shardlakes loyaliteit aan Cromwell en de koning, is zijn positie in de samenleving ongunstig vanwege zijn scoliose. Hierdoor wordt hij in de Tudor-periode overal gezien als "boef", waar hij zich ook wendt of keert.

Terwijl hij de moord onderzoekt op een van Cromwells commissarissen in een klooster in het afgelegen stadje Scarnsea, wordt hij vergezeld door Jack Barak, gespeeld door Anthony Boyle (Masters of the Air, Tetris), een arrogant personage dat mogelijk een spion van Cromwell is.

Productie begonnen


De serie wordt geregisseerd door Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl), met John Griffin als producent. Stephen Butchard (Baghdad Central, The Last Kingdom) heeft het script geschreven. De productie van Shardlake is al begonnen en de opnames vinden plaats in Hongarije, Oostenrijk en Roemenië.

De release-datum van Shardlake is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Punisher-acteur is helemaal klaar voor zijn optreden in 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

The Punisher-acteur is helemaal klaar voor zijn optreden in 'Daredevil: Born Again'

Jon Bernthal is zich serieus aan het voorbereiden voor zijn terugkeer als Frank Castle.

De opnames van Daredevil: Born Again zijn in volle gang. Op Instagram deelt trainer Slink Proper een video van een beroemde cliënt, namelijk Jon Bernthal. De acteur neemt zijn optreden in de 'Daredevil'-reboot duidelijk serieus.

Bernthal speelde Frank Castle, oftewel The Punisher, al sinds de eerste 'Daredevil'-serie (2015 - 2018). Ook had hij de hoofdrol in zijn eigen serie, toepasselijk getiteld The Punisher (2017 -2019).

Dicht bij de rol


"Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze gespard hebben met The Punisher?" schrijft Slink Proper bij zijn post.

Bernthal heeft eerder aangegeven dat Frank Castle dicht bij hem staat. In de Geek House Show podcast zei Bernthal hierover destijds: "Hij [Frank] zit in mijn botten, hij zit in mijn bloed. Ik ga er helemaal voor deze rol en wil hem goed neerzetten". Blijkens de video is Bernthal zich stevig aan het voorbereiden.

Dagelijks leven


Het eerste seizoen van de serie zal 18 afleveringen tellen. In een interview met NME zei hoofdrolspeler Charlie Cox hierover: "Ik weet niet al te veel over het verhaal, maar wellicht zal de kijker Matt Murdock ook in zijn dagelijkse leven leren kennen. Het contrast zal zeker interessant zijn, want het moment dat hij dan zijn superheldenpak aantrekt krijgt dit hierdoor een diepere betekenis".

Daredevil: Born Again wordt in de lente van 2024 verwacht op Disney+.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte 'Star Trek: Academy' krijgt eindelijk het groene licht van Paramount+
Series / Nieuws

Langverwachte 'Star Trek: Academy' krijgt eindelijk het groene licht van Paramount+

Na meer dan 20 jaar wachten is de serie over Starfleet Academy erdoor.

Showrunners Alex Kurtzman en Noga Landau hebben op de officiële 'Star Trek'-Insta bekendgemaakt dat de spin-off over Starfleet Academy er gaat komen. In de 'Star Trek'-wereld bevindt deze zich op aarde in de stad San Francisco.

Starfleet Academy is de plaats waar jonge kadetten opgeleid worden en waar zij gevormd worden. Alle geliefde figuren uit de 'Star Trek'-wereld zijn hier ooit klaargestoomd voordat zij op avontuur gingen.

Ex Astris, Scientia!


Kurtzman en Landau doen geen inhoudelijke uitspraken over de serie. De enige hint is dat de Academy meer dan een eeuw gesloten is geweest. Dit impliceert dat Academy zich af zal spelen in de 32e eeuw, en hiermee de facto een spin-off is van Star Trek: Discovery. Deze speelt zich immers in hetzelfde tijdperk af.

Verder is daar de aflevering in seizoen 4 van Discovery waarin Tilly (Mary Wiseman) een aantal jonge kadetten onderwijst. Kort daarna verliet Wiseman de serie, aangezien Tilly zich volledig aan haar baan als instructeur wijdde. De speculatie is dat deze aflevering een verkapte pilotaflevering is voor Academy.

Voor de fans gaat een langgekoesterde droom eindelijk in vervulling en het Starfleet-motto Ex Astris, Scientia! ('uit de sterren komt wijsheid') zal in de toekomst dus vaker opduiken.

Het filmen van Star Trek: Academy gaat in de loop van 2024 van start.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Santo Maldito'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Santo Maldito'

Een aardig drama dat de hogere sferen niet weet te bereiken.

Regie: Gustavo Bonafé, Mariana Bastos, Lucas Fazzio | Cast: Felipe Camargo (Reinaldo), Marina Provenzano (Sônia), Bárbara Luz (Gabriella), Augusto Madeira (Samuel), Vinicius Meloni (Sinval), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 33-43 minuten | Jaar: 2023

Universiteitsprofessor Reinaldo heeft een geweldig leven met een liefhebbende vrouw en een gelukkige dochter. Op een noodlottige avond wordt zijn vrouw door een misverstand neergeschoten, waarna ze in een coma belandt. De kans dat ze daaruit zal ontwaken is nihil, tot het moment dat Reinaldo haar, klaar om afscheid te nemen, huilend in de armen neemt en ze ineens ontwaakt. De aanwezige verpleegkundige neemt dit tafereel op en is ervan overtuigd dat er een goddelijke interventie heeft plaatsgevonden.

Doordat de medische kosten de pan uitrijzen wijkt overtuigd atheïst Reinaldo uit een plek waar hij nooit had verwacht zich te zullen begeven: de kerk. Hij gaat prediken als pastoor bij een plaatselijk kerkje in ruil voor geld. De opzet van het verhaal nodigt meteen uit tot nadenken en brengt een interessant moreel vraagstuk naar voren. Het is echter jammer dat het begin van het verhaal zodanig gevuld is met toevalligheden en rare momenten dat het geheel aan geloofwaardigheid inlevert.

Wat volgt is een interessante blik op een man die zijn eigen idealen verloochent omdat hij door omstandigheden in het nauw is gedreven. De morele implicaties die dit heeft op zijn leven worden goed in beeld gebracht, al wordt hier net wat te lang mee gewacht. Dit zorgt ervoor dat het middenstuk van de serie veel herhaling bevat en het geheel wat langdradig aanvoelt. Daarnaast wordt pas later duidelijk waarom Reinaldo atheïst is. Wanneer dit eerder was gebeurd, dan had dit eerder in het verhaal voor meer gelaagdheid kunnen zorgen.

Dit verhoogde tempo later in de serie zorgt er ook voor dat er te veel tegelijk wordt gedaan en er plots zijverhalen aan te pas komen die de overkoepelende verhaallijn wat in de weg zitten. Het tempo had net wat anders verdeeld moeten worden. Nu lijkt het alsof de serie zelfbewust van het trage middenstuk ineens een overmoedige eindsprint wil inzetten.

Toch is het in deze eindsprint waar de eerdergenoemde morele implicaties van Reinaldo's acties het beste naar voren komen. Hij maakt een echte oprechte verandering door die, ondanks de ongeloofwaardige omstandigheden, toch geloofwaardig is. De vraag of het geloof iets goeds is of niet krijgt ook een uitvoerige behandelding. Beide kanten worden belicht.

Felipe Camargo weet goed de gelaagdheid van Reinaldo neer te zetten en zijn acteerprestatie draagt op sommige momenten de serie. Sowieso zijn de meeste personages in de serie, een enkele uitzondering daargelaten, gezegend met een gelaagdheid die zeldzaam is bij bijfiguren. Er is ook een duidelijke chemie te bespeuren tussen Camargo en Bárbara Luz, als Reinaldo's dochter. Deze jonge actrice doet op geen moment onder voor haar medespelers.

Waar het soms toch misgaat met de personages is in hun reacties. Die doen soms ietwat overdreven aan, alleen maar om een situatie te kunnen creëren waar de serie vervolgens op kan voortbouwen. Vooral later in de serie reageren personages vaak erg overdreven, wat een geforceerde manier lijkt om het verhaal te kunnen voortzetten.

Aan het einde van de rit wordt er enigszins misplaatst nog een balletje opgegooid voor een mogelijk tweede seizoen. Jammer, want dat had niet gehoeven na de laatste aflevering, waarin een effectieve plottwist is verwerkt. Santo Maldito is efficiënt in het vertellen van zijn verhaal, maar weet het geheel nooit tot grote hoogtes te brengen. Een schietgebedje bij Reinaldo is het wel waard, maar verwacht geen water in wijn te zien veranderen.

★★★☆☆

Santo Maldito is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Opmerkingen van Jennifer Aniston over grappen in 'Friends' zorgen voor verhit debat
Series / Nieuws

Opmerkingen van Jennifer Aniston over grappen in 'Friends' zorgen voor verhit debat

Twitter-gebruikers kunnen niet ophouden over opmerkingen die Jennifer Aniston heeft gemaakt over 'Friends'.

Op social media zijn mensen volop hun ongezouten mening aan het delen over de iconische sitcom Friends. Het debat is ontstaan nadat Jennifer Aniston (Rachel Green) zei dat ze gelooft dat veel jonge mensen de afleveringen van de serie nu problematisch vinden.

Aniston zei het volgende over de serie tijdens de promotie van haar nieuwste Netflix-film, Murder Mystery 2:

"Er is een hele generatie mensen, kinderen, die nu teruggaat naar afleveringen van 'Friends' en ze beledigend vinden. Er waren dingen die nooit opzettelijk waren en andere, nou ja, we hadden erover moeten nadenken. Maar ik denk niet dat er een gevoeligheid was zoals nu".

Kritiek op Friends


De opmerkingen van Aniston zijn viraal gegaan op Twitter, wat gebruikers ertoe heeft aangezet om hun mening te delen over de vraag of de serie verouderd of aanstootgevend is.

Een van de prominente punten van kritiek is het gebrek aan diversiteit bij het casten, iets waarvoor de serie afgelopen jaren onder vuur is komen te liggen. Anderen hebben ook kritiek op de houding ten opzichte van LGBTQ+-personages.

Sommige Twitter-gebruikers waren het ook niet eens met een andere opmerking die Aniston maakte, waarin ze zei dat comedy vroeger nog grappen over dwepers mochten maken: "Dat was hysterisch. En het ging erom mensen te leren hoe belachelijk mensen waren, en nu mogen we dat niet doen".

Verschillende gebruikers zeiden dat ze niet denken dat Friends alleen dwepers belachelijk maakt, en dat met name de mannelijke personages van de cast in het script waren geschreven om problematische en seksistische opvattingen te hebben.

Friends is te zien op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest gehate aflevering van 'The Flash'... zit in het laatste seizoen
Series / Nieuws

De meest gehate aflevering van 'The Flash'... zit in het laatste seizoen

"In een laatste seizoen kun je je zo'n aflevering als deze niet veroorloven"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Flash stevent snel af op de finale, maar niet voordat de CW serie nog één keer een uitschieter klaarspeelt. Maar dan wel in de verkeerde richting.

Laagste score


Het is niet raar dat een show die bijna negen seizoenen erop heeft zitten soms een slechte aflevering heeft. Afleveringen die door fans gehaat worden.

The Flash speelt het klaar om zo'n aflevering niet in het tweede of vijfde seizoen te stoppen... maar in het laatste.Aflevering zes


De eer van meest gehate aflevering gaat naar aflevering zes van seizoen 9: The Good, The Bad & The Lucky. Een aflevering waarin meta schurk Becky Sharpe opnieuw geïntroduceerd wordt.

De herintroductie van deze gelukkige meta viel niet goed bij de fans. Dit blijkt wel uit de score op IMDB.

De aflevering krijgt een 3.7, wat significant lager is dan de eerste meest gehate aflevering, die een 4.8 heeft.Heftige reacties


De reacties van de kijkers liegen er niet om.

"De meeste castleden spelen zo kinderachtig dat ik niet snap hoe ze zich niet de ogen uit hun kop schamen tijdens deze afleveringen. Stop The Flash zo snel mogelijk," vindt terrylarosa. Een ster.

"Als je in het laatste seizoen zit, en alle losse eindjes aan elkaar wil knopen, kun je je zo'n aflevering als deze niet veroorloven," zegt jp7570. Geen sterren.

Het laatste seizoen van The Flash is nu bezig op de CW. Elke vrijdag verschijnt er ook een nieuwe aflevering op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood 'The Walking Dead'-personage keert mogelijk terug in spin-off
Series / Nieuws

Dood 'The Walking Dead'-personage keert mogelijk terug in spin-off

In seizoen 3 van 'The Walking Dead' hebben we afscheid moeten nemen van T-Dog, maar misschien keert het personage nu terug in een van de spin-offs.

Acteur IronE Singleton onthult dat hij open zou staan om terug te keren als T-Dog in deThe Walking Dead-wereld als hij de kans zou krijgen.

T-Dog was een personage dat was bedacht voor The Walking Dead, en hij heeft tijdens de serie een grote fanbase opgebouwd. Ondanks al deze populariteit, stierf T-Dog in aflevering 4 van seizoen 3 als een ware held. Hij offerde zichzelf namelijk op om Carol te redden van de zombies.

Singleton over terugkeer


Singleton was recent bij Atlanta Comic Con en beantwoordde daar een aantal vragen van fans. Een van de fans vroeg of hij terug zou keren in de spin-off serie Tales of the Walking Dead als T-Dog.

Zijn antwoord op deze vraag was: "Ik sta ervoor open, ik heb zelfs auditie gedaan voor een aflevering." Daarna ging hij verder: "Ik sta ervoor open. Dat is dus een discussie die ik aan moet gaan met [The Walking Dead-regisseur Greg] Nicotero."

Grote kans


De maker van de spin-off, Scott M. Gimple, heeft al laten doorschemeren dat ze misschien oude personages willen laten terugkeren in het tweede seizoen.

"Ik wil graag verder duiken in het verhaal van deze personages, mythologieën en situaties," aldus Gimple. Er bestaat dus zeker een kans dat we T-Dog terug zien keren in het volgende seizoen van de spin-off.

Stream alle afleveringen van The Walking Dead op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'

Veel mysterie, spanning en fantasie is deze week te zien op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Power (seizoen 1 - aflevering 3)Verschijnt op: 5 april
Genre: Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Gebaseerd op de New York Times bestseller gaat The Power over een wereld waarin vrouwen plots over een mysterieuze nieuwe gave komen te beschikken. Ze zijn in staat om iedereen te elektrocuteren naar eigen wil wat leidt tot een buitengewone mondiale verschuiving van de energiebalans.

Star Trek: Picard (seizoen 3 - aflevering 8)Verschijnt op: 7 april
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dit vervolg op de bekende series uit het Star Trek universum draait volledig om Jean-Luc Picard in het volgende hoofdstuk van zijn leven.


Dom (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: 7 april
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Victor is een politieagent die zijn leven heeft toegewijd aan het bestrijden van de oorlog in drugshandel en het helpen van zijn zoon Pedro, een drugsverslaafde die een van de meest gezochte criminelen in Brazilië werd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 2 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 2 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'

Deze week gaat HBO Max vrolijk door met twee van haar megahits.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4 - aflevering 2)Verschijnt op: 3 april
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?

Perry Mason (seizoen 2 - aflevering 5)Verschijnt op: 4 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Missy uit 'Young Sheldon' vertelt over haar angstaanjagende auto-ongeluk
Series / Nieuws

Missy uit 'Young Sheldon' vertelt over haar angstaanjagende auto-ongeluk

Voor het opnemen van een bepaalde aflevering vertelt de actrice over haar eigen ervaring.

In een van de laatste afleveringen van de The Big Bang Theory-prequel Young Sheldon steelt het personage van Missy een auto en vlucht van huis. In het echte heeft actrice Raegan Revord toevallig een stuk minder positieve ervaring met auto's.

Het is in de aflevering A Stolen Truck and Going on the Lam dat Missy, het tweelingzusje van Sheldon, van huis vlucht omdat ze zich constant genegeerd voelt door haar ouders. Ze steelt hierop haar vader's truck, haalt Paige op en besluiten samen op een roadtrip naar Florida te gaan. Toevallig genoeg raakte Revord niet lang daarvoor betrokken bij een ongeluk.

Aanrijding door dronken bestuurder


In een post op social media deelt Revord dat ze op de weg naar het werk aan Young Sheldon met haar moeder werd aangereden door een bestuurder onder invloed. Na het ongeluk bleef ze last houden van paniekaanvallen en posttraumatische stress. Ze ziet zelf ook de ironie in het feit dat ze nu een hele aflevering in een auto moet doorbrengen.

Inmiddels is er over de serie zelf al sprake dat het zal eindigen na seizoen zeven. Dit omdat het einde wel in zicht moet zijn na de gebeurtenissen uit het canon van The Big Bang Theory. Het is voor CBS echter wel een enorm succes gebleken om aan deze prequel te beginnen dat er misschien nog meer Young Sheldon in het verschiet ligt.

Kijk alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' selecteert opnamelocatie voor seizoen 2
Series / Nieuws

'The Last of Us' selecteert opnamelocatie voor seizoen 2

De locatie kan alvast het een en ander weggeven voor de setting of het verhaal.

Het eerste seizoen van The Last of Us is inmiddels een tijdje uit en de productie draait alweer op volle toeren voor seizoen twee. Nu is ook bekend geworden waar het nieuwe seizoen zal worden opgenomen. De keuze is gevallen op Vancouver, Canada.

Ook in het eerste seizoen werd er al veelvuldig in Canada opgenomen. Zo begon het te filmen in Calgery, Alberta en later werden andere plaatsen in het land aangedaan die moesten fungeren voor Amerikaanse plaatsen als Texas, Wyoming en Missouri. Fans van de videogames weten dat deel twee voornamelijk in het noordwesten van de VS afspeelt.

Er komen mogelijk nog véél meer Infected aan


De serie The Last of Us werd al na het uitzenden van maar twee afleveringen verlengd voor een tweede seizoen. Het scoorde samen met de series House of the Dragon en Boardwalk Empire een van de grootste premières ooit. Sommige fans hopen echter dan in een volgend seizoen er wel iets meer van de zogenoemde 'Infected' verschijnen.

De mensen in de serie geïnfecteerd met het Cordyceps-schimmel kwamen gedurende de afleveringen steeds minder voor. Volgens makers Neil Druckmann en Craig Mazin was dit gedaan al met het oog op een volgend seizoen. Volgens hen is het zeer zeker mogelijk dat er in het tweede seizoen een stuk meer Infected te zien zijn.

Kijk nu het eerste seizoen van The Last of Us op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met releasedatum en eerste blik 'Crater'
Films / Nieuws

Disney+ komt met releasedatum en eerste blik 'Crater'

Vanaf vrijdag 12 mei kan je deze scifi-avonturen film streamen bij Disney+.

We zaten er al op te wachten maar nu heeft Disney+ dan eindelijk de releasedatum vrijgegeven. Op 12 mei is de film te streamen bij de dienst en we hebben van de dienst ook een eerste blik op de film gekregen.

Buitenaardse verkenning


Na de dood van zijn vader gaat een jongen die opgroeit in een mijnkolonie op de maan op reis om een ​​legendarische krater te verkennen. Dit doet hij samen met zijn vier beste vrienden, voordat hij definitief wordt verplaatst naar een andere planeet.

Achter de film


Het verhaal van de film is geschreven door John Griffin, hij startte zijn carrière in 2019 met het schrijven van een aflevering voor The Twilight Zone. Kyle Patrick Alvarez regisseerde de film en hij is ook wel bekend van 13 Reasons Why en The Stanford Prison Experiment.

In de film zien we onder meer Mckenna Grace (Young Sheldon), Brady Noon (Marry Me) en Billy Barratt (The Other Me).

Op Disney+


Vrijdag 12 mei is nog even wachten maar dan kan je deze scifi-avonturen film streamen bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de gevolgen van Netflix' restricties op delen wachtwoorden
Series / Nieuws

Dit zijn de gevolgen van Netflix' restricties op delen wachtwoorden

Onderzoek door Wells Fargo geeft de eerste resultaten voor de streaming-gigant.

Netflix is bezig om het delen van wachtwoorden in te perken. Men is hiermee in Zuid-Amerikaanse landen begonnen, waar gebruikers een toeslag van ongeveer $ 3 betalen voor het delen van hun account. Het doel is om dit uiteindelijk over de hele wereld in te voeren.

Netflix heeft wereldwijd ongeveer 230 miljoen abonnees. In de VS en Canada zijn er bij benadering 30 miljoen mensen die streamen middels een gedeeld account. De Wells Fargo bank heeft in opdracht van Netflix een analyse gemaakt en Indiewire heeft de belangrijkste conclusies op een rijtje gezet.

Positieve start


Het komt er op neer dat de restricties waarschijnlijk positief uit zullen pakken voor Netflix. Van de eerder genoemde 30 miljoen mensen is de prognose dat 15% zal blijven kijken via een gedeeld account. Dit betreft zo'n 4,5 miljoen mensen. Door de toeslag die de hoofdgebruiker dan gaat betalen, wat naar verwachting $ 7,99 zal zijn, stijgt de omzet voor Netflix.

Een andere groep, zo'n 25%, zal kiezen voor een afzonderlijk Netflix-abonnement. We praten dan over zo'n 7,5 miljoen mensen. Ook van die kant komt er dus meer geld in het laatje. Het feit dat 40% van mensen die op dit moment niets betalen wél betalende klanten worden is een ongelooflijk goede start. Mocht dit inderdaad zo uitpakken, dan zal Netflix de schattingen van Wall Street ruimschoots overstijgen. De eerstgenoemde had voor 2023 immers 'slechts' 2 miljoen nieuwe abonnees voorspeld.

Nederlandse situatie


Op de website van Netflix Nederland staat inmiddels al wel dat je je wachtwoord niet mag delen met mensen die geen onderdeel uitmaken van je huishouden. RTL Nieuws berichtte eerder al dat je niet direct een toeslag moet betalen indien dit toch gebeurt. Wel is het mogelijk dat degene die gebruikt maakt van je password wordt gevraagd om zijn/haar apparaat te verifiëren. Deze code wordt naar het mailadres van de hoofdgebruiker gestuurd, die dit vervolgens weer doorgeeft aan de persoon in kwestie.

De verwachting is dat tegen het einde van het eerste kwartaal van dit jaar de volgende stappen gezet zullen worden. Hierbij kun je denken aan een toeslag voor Netflix-abonnees die hun account delen. De toeslag is op het moment van schrijven nog niet bekend, de schatting is dat het om ongeveer € 3 per maand zou gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze Netflix-codes vind je makkelijker de weg in het streamingsaanbod
Series / Nieuws

Met deze Netflix-codes vind je makkelijker de weg in het streamingsaanbod

De Netflix-catalogus heeft duizenden titels, met deze codes voorkom je het zogeheten doemscrollen.

Je bent streaming-gigant of je bent het niet. Netflix heeft veel te bieden maar hierdoor zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Er bestaat een lijst met codes die je kunt gebruiken om te vinden wat je zoekt.

Sommigen hebben een uitgesproken smaak, bij anderen ligt het er maar net aan waar ze zin in hebben. Hieronder vind je een korte toelichting over deze handige codes.

Duizenden titels, tientallen categorieën


Netflix heeft het in principe eenvoudig aangepakt. Je typt de onderstaande url in je browser:

www.netflix.com/browse/genre/

Hierachter knip en plak je vervolgens de code van de categorie binnen welke je wilt zoeken. De lijst met zowel de hoofdcategorieën als de subcategorieën kun je hier vinden. Binnen de hoofdcategorieën vind je bijvoorbeeld action & adventure (1365) en horror (8711).

Je kunt ook werken met subcategorieën. Door het intypen van een hoofdcategorie verschijnen de bijbehorende subcategorieën. Doe je dit voor action & adventure, dan zie je bijvoorbeeld 'action & adventure directed by John Woo' verschijnen (3813). Voor 'horror' kun je je zoektocht verfijnen door specifiek naar zombiefilms te zoeken (3719).

Dit kan onnodige zoeken voorkomen, tevens biedt het extra mogelijkheden om Netflix nader te verkennen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste beelden van 'Fargo' seizoen 5 zijn vrijgegeven
Series / Foto's

De eerste beelden van 'Fargo' seizoen 5 zijn vrijgegeven

Het nieuwste seizoen wordt eind 2023 verwacht met nu de eerste beelden.

De succesvolle donkere komedieserie Fargo is geïnspireerd op de gelijknamige film van Joel en Ethan Coen. Zoals gebruikelijk is er ook nu een compleet nieuwe cast, met onder andere Jon Hamm en 'Stranger Things'-acteur Joe Keery.

Op Twitter zijn foto's te zien van Hamm en Keery. Over de plot is nog niet zoveel bekend, maar deze zal iets lichter van toon worden dan de voorgaande seizoenen.

Sterke cast


Uiteraard zal Fargo dezelfde zaken als altijd laten zien zoals criminaliteit, verraad en niet te vergeten list en bedrog. De synopsis noemt "een ontvoering die geen ontvoering is" en stelt de vraag "wat te doen als je vrouw je vrouw niet is?". Hamm speelt Roy en Keery's personage heet Gator Tillman, Juno Temple zien we als Dot en Jennifer Jason Leigh is Lorraine.

Met een sterke cast en Hamm die eruitziet alsof hij gemaakt is voor het dragen van een cowboy outfit, gaan de fans weer een vermakelijk seizoen tegemoet.

Fargo wordt later in 2023 verwacht, de verwachting is dat binnen afzienbare tijd de eerste trailer vrijgegeven gaat worden.

Kijk Fargo op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.