De verborgen reden waarom 'The Night Agent' zo snel een tweede seizoen kreeg

Volgens podcaster Matt Belloni is er een onderbelichte reden voor de snelle verlenging.

Valeria Milić, 02-04-2023 08:39

The Night Agent is een daverend succes gebleken. De serie over Peter Sutherland (Gabriel Basso) die een samenzwering blootlegt staat aan de top wat de kijkcijfers betreft.
Hoewel het niet raar is dat er een tweede seizoen komt, valt het wel op dat dit zo snel gebeurt. Volgens journalist en podcaster Matt Belloni heeft Netflix hier nog een reden voor. Men wil orde op zaken hebben in verband met een mogelijke schrijversstaking in Hollywood.

Zaken op orde

Door het vele cancelen blijven scenarioschrijvers met een kater achter. Daarnaast geeft het een extra lading onzekerheid aan het schrijversvak. Volgens Belloni komt er eind april, dan wel begin mei, een nieuwe staking aan. Netflix zou door de snelle verlenging hun zaken op orde willen hebben met betrekking tot de hitserie.

Belloni: "Normaal gesproken kijkt Netflix hoeveel kijkers een seizoen binnen 28 dagen afkijken voor ze beslissen over een verlenging".

"Ik vermoed dat het te maken heeft met de staking die er in mei aankomt. Iedereen probeert om scenario's af te krijgen, of om het groene licht te krijgen voor een bepaalde productie. Mijn voorspelling is dat we dit meer zullen tegenkomen in de komende zes weken. Iedereen wil zekerheid creëren om de staking voor te zijn," besluit Belloni.

Geen bronmateriaal

Wat ook meespeelt is het feit dat er naast Matthew Quirk's boek verder geen bronmateriaal beschikbaar is. De snelle verlenging stelt de schrijvers in de gelegenheid om op tijd een nieuw verhaal af te hebben mocht de staking er inderdaad komen.

Staking of niet, het tweede seizoen is goed nieuws en zal vaart achter de productie zetten.

Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.
Lees meer over: The Night Agent, Gabriel Basso, Luciane Buchanan, Hong Chau

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix