'Doctor Who' cast 'RuPaul's Drage Race'-winnaar voor belangrijke rol

Het is voor de award winnende actrice niet de eerste keer dat ze een grote rol aanneemt.

Glenn Walsh, 04-04-2023 09:17

Terwijl een van de langstlopende series aller tijden Doctor Who toewerkt naar het 60-jarig jubileum, deelt showrunner Russell T. Davies alvast wat details. Hij vertelt dat er voor een belangrijke rol een bijzondere actrice wordt toegevoegd aan de cast.
Niemand minder dan RuPaul's Drag Race-winnares Jinkx Monsoon zal een rol gaan spelen in het 'Whoniverse'. In het vijfde seizoen van het bekende drag queen programma wist Monsoon te winnen. Inmiddels heeft ze ook al ervaring op Broadway opgedaan als Matron "Mama" Morton in de award winnende musical Chicago.

Maker en speler kunnen niet wachten

Showrunner Davies vertelt over het nieuws: "In een universum van kometen en supernova's, komt hier de grootste ster van allemaal." Monsoon vervolgt: "Ik ben vereerd, enthousiast en verheugd om aan te sluiten bij Doctor Who! Ik hoop dat er genoeg ruimte is in de TARDIS voor al mijn bagage."

In november van dit jaar komt Doctor Who terug met drie 60-jarig jubileum specials met David Tennant als de 14e Doctor en Catherine Tate als metgezel Donna Noble. Hierop volgt het 14e seizoen met Ncuti Gatwa als 15e doctor en Millie Gibson als de helpende hand Ruby Sunday. Het zullen de eerste afleveringen worden die aangeboden worden door Disney.

Kijk tot die tijd Doctor Who op Prime Video.

Lees meer over: Doctor Who, Jinkx Monsoon, Russell T Davies, RuPaul, Drag Race, David Tennant, Catherine Tate, Ncuti Gatwa, Millie Gibson, BBC, Disney, Prime Video

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix