search
'The Rings of Power' blijkt toch niet zo goed te scoren als Amazon beweert
Series / Nieuws

'The Rings of Power' blijkt toch niet zo goed te scoren als Amazon beweert

Sterker nog, niet eens de helft van het publiek kan de serie in zijn volledigheid uitkijken.

Toen afgelopen september The Lord of the Rings: The Rings of Power in première ging werd het door Amazon neergezet als een geweldige hit. Al snel bleek dat dit niet helemaal klopte. Nieuwe cijfers geven nu aan dat het nog slechter scoorde dan gedacht.

Zo blijkt namelijk dat van alle kijkers die begonnen zijn met The Rings of Power onder het Amerikaanse publiek, maar 37% van al die kijkers de serie daadwerkelijk uitkeek. Buiten Amerika ging het iets beter met 45% van het publiek dat de serie afkeek. Volgens kenners moet een serie minstens een percentage van 50% behalen om als voldoende te worden beschouwd.

Overschaduwd door die andere grote serie bij de concurrent


Het is echter moeilijk concrete uitspraken te doen bij cijfers die vrijkomen vanuit streamingdiensten. Zo zijn er weinig streamers die laten zien in hoeverre een serie volledig is uitgekeken. Vaak wordt het succes van een serie uitgedrukt in de hoeveelheid gekeken uren. Zelfs al wordt er maar een paar minuten naar een serie gekeken.

De serie moest het ook opboksen tegen de grote Game of Thrones-prequel House of the Dragon van HBO. Op social media legde The Rings of Power het in ieder geval af tegen HBO's hit en ook onder de het kijkpubliek was er een duidelijk verschil. Overigens werd The Rings of Power bij de critici best goed ontvangen.

Mocht je de serie zelf ook niet hebben uitgekeken kan je nog eens een poging doen door The Rings of Power nog eens te kijken op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen