search
Zo goed én slecht is het eerste seizoen van 'The Last of Us'
Series / Video/clip/featurette

Zo goed én slecht is het eerste seizoen van 'The Last of Us'

Een eerlijke trailer over deze hitserie laat sterke en minder sterke kanten zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het overweldigende succes van The Last of Us heeft naast de nodige fanvideo's ook een zogeheten 'honest trailer' opgeleverd. Trailers van bekende films en series worden gemaakt door het Youtube-kanaal Screenjunkies, en geven zo hun eigen kijk op de producties.

De verteller kondigt een verhaal aan dat is gebaseerd op een game. Er is onder andere een shot uit The Witcher te zien. Het was immers niet helemaal duidelijk dat het om een serie ging die op een game is gebaseerd, maar wel met Pedro Pascal.

Centrale thema


De trailer belicht belangrijke onderdelen van het vehaal, maar wel met een flinke knipoog. De plot wordt uitgelegd, waarbij uiteraard duidelijk wordt gemaakt "welk woord er nu weer wordt gebruikt om zombies mee aan te duiden". Verder is daar het feit dat Pedro Pascal een vaderfiguur speelt, maar op sociale media om totaal andere redenen 'daddy' wordt genoemd.

De diepere thema's krijgen natuurlijk ook aandacht, waarbij op bepaalde clichés wordt gewezen. De hoofdpersonen vechten tegen monsters maar het grootste monster blijkt de mens te zijn. Het echte vaccin blijkt de vriendschap te zijn die de hoofdpersonen gedurende de serie hebben opgebouwd.

Serie met diepgang


De trailer sluit af met de mededeling dat je "weet dat HBO het meent wanneer ze in de eerste aflevering een nepo baby laten doodgaan". Dit laatste refereert aan het personage van Nico Parker, in het echte leven de dochter van acteurs Ol Parker en Thandiwe Newton. Het is dus beslist een serie met diepgang.

Wie wil weten of de eerlijke trailer het bij het goede eind heeft, kijk The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen