search
De hoofdrolspelers moeten van de 'IT'-prequelserie 'Derry' een succes maken
Series / Nieuws

De hoofdrolspelers moeten van de 'IT'-prequelserie 'Derry' een succes maken

De productie begint goed op gang te komen met vier nieuwe acteurs die worden toegevoegd aan de cast.

Het angstaanjagende verhaal over Pennywise de clown komt naar het kleine scherm in de nieuwe serie Welcome to Derry van HBO. Met een cast die blijft groeien deelt HBO dat er maar liefst vier nieuwe acteurs zijn aangetrokken.

Jovan Adepo (Babylon, Watchmen), Taylor Paige (Zola, Ma Rainey's Black Bottom), Chris Chalk (Perry Mason, All Dirt Roads Taste of Salt) en James Remar (Oppenheimer, Dexter) zullen hun opwachting maken in de wereld van Stephen King's horrorclown. Vooralsnog wordt de serie getiteld als Welcome to Derry.

Makers van de films zijn makers van de serie


Velen zullen bekend zijn met het verhaal van IT. Het is uiteraard één van King's best verkochte literaire werken maar ook is het al eens meerdere keren verfilmd. In 1990 kwam de miniserie IT die vooral in Nederland veel succes had in de videotheken. Later in 2017 en 2019 volgden de films It en It: Chapter Two geregisseerd door Andy Muschietti.

Laat het nou net laatstgenoemde zijn die ook aan de slag gaat voor de serie. Samen met zijn zus Barbara en Jason Fuchs hebben zij de serie ontwikkeld voor televisie. Het zal dieper induiken op de gebeurtenissen en het verhaal uit de films. Met name de oorsprong van Pennywise komt meer naar voren en zal zich afspelen in de jaren 60.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Hou SerieTotaal in de gaten voor meer updates over Welcome to Derry.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen