search
Kit Harington uit 'Game of Thrones' opnieuw in zee met HBO
Series / Nieuws

Kit Harington uit 'Game of Thrones' opnieuw in zee met HBO

Kit Harington keert terug naar HBO, maar niet voor de serie die je wellicht verwacht...

We zullen het gezicht van Game of Thrones-ster Kit Harington binnenkort weer zien verschijnen op HBO. Alleen niet voor de langverwachte Jon Snow-serie, maar voor het nieuwe seizoen van een geheel andere serie.

Volgens Deadline zal de acteur te zien zijn in het derde seizoen van Industry, de dramaserie die een groep pas afgestudeerden volgt die strijden voor een vaste baan bij Pierpoint & Co, een prestigieuze investeringsbank in Londen. De serie debuteerde in 2020 op HBO, met Marisa Abela, Myha'la Herrold, Harry Lawtey en Ken Leung in de hoofdrol.

Harington is gecast als Henry Muck, de CEO en oprichter van Lumi, "een opwindend groen technologie-energiebedrijf dat op het punt staat naar de beurs te gaan". Het nieuwe seizoen zal acht afleveringen bevatten en de productie in het VK zal naar verwachting deze maand beginnen.

Komt de Jon Snow-spin-off er nog wel?


Hoe langer we moeten wachten, hoe meer het erop lijkt dat de Jon Snow-spin-off er helemaal niet komt. Op de Game of Thrones-fanconventie in december had men een aankondiging verwacht van Harington over de serie, maar deze bleef uit.

Harington zei in 2020 dat hij klaar was met het spelen van personages als Jon Snow:

"Ik heb het gevoel dat mannen emotioneel een probleem hebben, een blokkade, en die blokkade is voortgekomen uit de Tweede Wereldoorlog, doorgegeven van grootvader op vader op zoon," zei Harington.

"We praten niet over hoe we ons voelen, omdat het zwakte toont, omdat het niet mannelijk is. Nadat ik een man heb geportretteerd die zwijgt, die heldhaftig was, heb ik het gevoel dat ik in de toekomst zo'n rol niet meer wil spelen. Het is geen mannelijke rol waar de wereld veel meer van moet zien".

Dat klinkt niet heel hoopvol, maar we kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken. Industry seizoen 3 verschijnt waarschijnlijk in 2024 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen