search
Eindelijk! Deanna Troi's rol in seizoen 3 van 'Star Trek: Picard' onthuld
Series / Nieuws

Eindelijk! Deanna Troi's rol in seizoen 3 van 'Star Trek: Picard' onthuld

In aflevering 8 zien we Troi eindelijk in een actieve rol binnen het verhaal, en het is een sleutelrol.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard-showrunner Terry Matalas kreeg de nodige kritiek omdat Deanna Troi (Marina Sirtis) maar niet in de serie te zien was. De eerdere belofte dat Troi een sleutelrol speelt is in aflevering 8 uiteindelijk ingelost.

Op Twitter antwoordde Matalas de fans al dat Sirtis gedurende een beperkte tijd beschikbaar was voor het filmen van seizoen 3. Zij zou echter niet minder belangrijk zijn. In aflevering 8 zijn Troi's kennis en vaardigheden inderdaad van cruciaal belang gebleken.

Kolfje naar Troi's hand


Als half-Betazoid heeft Troi zowel telepathische en empathische vermogens. In Star Trek: Nemesis was duidelijk te zien dat dit aanzienlijke krachten waren. Zo was Troi in staat om door de ogen van een andere telepaat te 'zien' en op die manier een afgeschermd schip te localiseren.

Het is inmiddels duidelijk geworden dat ook Jack Crusher (Ed Speleers) telepathisch is. Hij worstelt met bepaalde krachten, en het is Troi die Jack weet te 'lezen' en vast kan stellen wat hem mankeert. Het beheersen van geestelijke vermogens, en mensen helpen om daar mee om te gaan, is een kolfje naar haar hand.

Sleutel tot het mysterie


Matalas licht in een interview met Collider toe: "We wisten vanaf het begin van het seizoen al dat Marina de sleutel tot het mysterie bevatte". Jack heeft de deur naar bepaalde delen van zijn geest gesloten. Troi is degene die hem telepathisch vergezelt naar zijn eigen onderbewustzijn. Jack kan op deze manier kijken naar hetgeen hij zo lang verborgen heeft gehouden, en dan vooral voor zichzelf.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen