search
Zo verging het dit populaire 'Next Generation'-personage voor terugkeer in 'Picard'
Series / Nieuws

Zo verging het dit populaire 'Next Generation'-personage voor terugkeer in 'Picard'

De tussenliggende jaren van dit Enterprise-bemanningslid en de band met Worf worden onthuld.

Fans waren enthousiast over de terugkeer van Ro Laren (Michelle Forbes) in Star Trek: Picard. Door de jaren heen had menigeen zich immers afgevraagd wat er gebeurd was nadat zij de Enterprise verliet.

Hoewel in aflevering 5 van de populaire serie wel iets bekend werd, betrof dit overwegend oppervlakkige informatie. In de nieuwe comic-serie Star Trek: Defiant wordt onthuld wat er gebeurde nadat Ro zich bij de Maquis aansloot.

Uit de strafkolonie geplukt


In Star Trek; The Next Generation sloot Ro sloot zich aan bij de Maquis. In de nasleep van de Dominion War werd zij naar een strafkolonie gestuurd met een levenslange straf. Worf (Michael Dorn) was degene die haar hieruit bevrijdde.

Hij had Ro's kennis van het Maquis-netwerk namelijk nodig. Kahless II, de kloon van de oorspronkelijke Klingon-leider Kahless, had zich namelijk tot een fanaticus ontpopt. Captain Sisko (Avery Brooks) wilde dat Kahless II's schip vernietigd zou worden, maar Worf vond dit geen goede aanpak. Na de ruzie die de twee hierover kregen besloot Worf om een eigen team samen te stellen. Hij gaat ervandoor op de USS Defiant en behalve Ro zijn ook Spock en B'elanna Torres bemanningsleden.

De comic-serie heeft met andere woorden een begin gemaakt om Ro's tussenliggende jaren in te vullen, ook wordt duidelijk hoe haar band met Worf zich heeft ontwikkeld. Deze begon op de Defiant.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen