search
'The Mandoverse' wordt afgerond met grote 'Star Wars'-bioscoopfilm

'The Mandoverse' wordt afgerond met grote 'Star Wars'-bioscoopfilm

De machtsstrijd tussen de Imperial Remnant en de New Republic wordt afgerond met een bioscoopfilm.

Valeria Milić
Dave Filoni is samen met Jon Favreau de maker van The Mandalorian. Verder heeft Filoni nog het nodige op zijn bord, denk hierbij aan Ahsoka. Binnenkort komt hier een nieuw, groots 'Star Wars'-project aan.

Filoni is een levenslange fan van 'Star Wars'. Hij begon destijds als regisseur van de animatiefilm Star Wars: The Clone Wars, gevolgd door de animatieserie met dezelfde titel. Zijn komende project sluit perfect aan op Filoni's enthousiasme en staat van dienst.

Afronding 'Mandoverse'


Op Star Wars Celebration werd bekendgemaakt dat er drie nieuwe 'Star Wars'-films aankomen. Deze drie films staan in verhouding tot de tijdsspanne tussen Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens.

Filoni zal de film gaan regisseren die zich gedurende deze tijdslijn afspeelt. De andere twee films vinden plaats voor, respectievelijk na deze periode. De 'Mandoverse' zal op deze manier afgerond worden met een grote bioscoopfilm.

Schaduwregisseur


Voordat Filoni aan live-action series begon, kreeg hij van Lucasfilm-topvrouw Kathleen Kennedy de ruimte om deze tak van de sport te leren kennen. Zo liep hij rond op de set van Star Wars: The Force Awakens en was zelfs een soort schaduwregisseur toen Rian Johnson Star Wars: The Last Jedi aan het maken was.

Wanneer de film van start gaat is op dit moment nog niet bekend, vast staat wel dat Filoni zich opnieuw zal kunnen uitleven wat betreft zijn passie voor de wereld van 'Star Wars'.

Kijk The Mandalorian op Disney+.
Aanbevolen artikelen