search
Dit is waarom de slotaflevering van 'South Park' problematisch is

Dit is waarom de slotaflevering van 'South Park' problematisch is

De laatste aflevering van alweer het 26e seizoen toont een probleem dat het vorige seizoen ook al speelde.

Valeria Milić
Het succesvolle South Park is na 26 seizoenen nog steeds een begrip. Er is echter een probleem ingeslopen dat gedurende de laatste twee seizoenen duidelijk op de voorgrond is getreden.

Zowel seizoen 25 als seizoen 26 telden slechts zes afleveringen. De trend om de seizoenen korter te maken lijkt zich hiermee voort te zetten. Dit heeft mede te maken met de lucratieve overeenkomst die Trey Parker en Matt Stone met Paramount hebben afgesloten.

Andere indeling


In 2021 tekenden Parker en Stone een grote overeenkomt met Paramount. Deze hield onder andere in dat er nog zes seizoenen van de animatieserie gemaakt zouden worden, naast veertien specials. Het prijskaartje dat hieraan hangt is maar liefst $ 900 miljoen.

Fans die hoopten dat de seizoenen hiermee meer afleveringen zouden krijgen kwamen bedrogen uit. Waar seizoen 17- 23 nog tien afleveringen kende, moesten de kijkers het in de seizoen 25 - 26 doen met de eerder genoemde zes afleveringen. Dit wordt door menigeen als schamel ervaren.

Veranderd productieproces


Van de afgesproken veertien specials zijn er inmiddels al vier vertoond, namelijk South Park: Post Covid en South Park: The Streaming Wars. Beide specials telden twee delen van elk een uur en waren direct te streamen op Paramount+.

Wanneer dit schema wordt aangehouden, dan betekent dit dat de kijkers de komende zomer opnieuw twee specials mogen verwachten. Het ziet er naar uit dat Parker en Stone het aantal wekelijkse afleveringen hebben verminderd opdat zij zich kunnen wijden aan de specials. Deze laatsten zijn arbeidsinstensiever en nemen dus ook meer tijd in beslag om te maken.

Actualiteit


Aangezien South Park: The Streaming Wars nu net de overeenkomst met Paramount parodieerde, hoeven we ons geen zorgen te maken dat de serie van toon zal veranderen. Wellicht zal er in de toekomst meer ruimte blijken te zijn om wat vaker op de actualiteit in te spelen, hetgeen middels de korte seizoenen momenteel is ingeperkt.

Je kunt South Park hier bekijken.

De specials South Park: Post Covid deel 1 en 2, en South Park: The Streaming Wars deel 1 en 2 zijn momenteel niet in Nederland te zien.
Aanbevolen artikelen