search
'The Mandalorian'-acteur Giancarlo Esposito over het verrassende einde van seizoen 3

'The Mandalorian'-acteur Giancarlo Esposito over het verrassende einde van seizoen 3

Tijdens Star Wars Celebration onthult de acteur dat Moff Gideon de nodige snode plannen heeft.

Valeria Milić
De terugkeer van Moff Gideon (Giancarlo Esposito) in seizoen 3 van The Mandalorian is allesbehalve onopgemerkt gebleven. Dit is helemaal het geval wanneer je bedenkt dat de Imperial Remnant druk zoekende is naar manieren om de macht te grijpen.

In een interview met Collider spreekt Esposito over zijn personage. Met name Moff Gideon's aanpak om zich van een plek aan de top te verzekeren.

Democratisch geheel


Het interview vond plaats tijdens de grote conventie die ook wel bekendstaat als Star Wars Celebration. Esposito was vereerd om voor een 'Star Wars'-serie gevraagd te worden, en al helemaal toen bleek dat maker Jon Favreau de rol speciaal voor hem geschreven had.

Toen hij werd gevraagd naar het einde van seizoen 3, reageerde de acteur enthousiast. Esposito: "Ik denk dat de fans behoorlijk verrast zullen zijn. Het lijkt er allemaal democratisch aan toe te gaan, met een raad die de mensen bijeen wil brengen. Mensen proberen als het ware uit te vinden wie die capabele nieuwe leider zal zijn, degene die ze kunnen vertrouwen.".

Periode van onrust


"Moff Gideon bevindt zich in deze groep. Hij is ontsnapt, en heeft zo zijn eigen plannen wat verdeel-en-heers betreft," besluit Esposito. De kans is groot dat de schurk deze periode van onrust met beide handen aan zal grijpen en in zijn voordeel zal gebruiken.

Kijk The Mandalorian op Disney+.
Aanbevolen artikelen