search
Disney+ komt met mysteriethriller 'Saint X' over vermoorde jonge vrouwen
Series / Trailer

Disney+ komt met mysteriethriller 'Saint X' over vermoorde jonge vrouwen

Een jonge vrouw wil de waarheid achterhalen over gebeurtenissen uit haar jeugd.

Disney+ komt met een miniserie gebaseerd op de gelijknamige bestseller door Alexis Schaitkin. Wat een tropische vakantie had moeten worden eindigt in een nachtmerrie voor de betrokkenen.

Claire's (Alicia Debnam-Carey) zus Alison (West Duchovny) wordt dood gevonden in het vakantieparadijs Indigo Bay. Jaren later besluit Claire de ware toedracht te achterhalen.

Obsessie met de waarheid


De familie Thomas is een gewoon gezin dat op vakantie gaat naar het Carribische eiland Saint X. Wanneer hun oudste dochter Alison dood wordt aangetroffen worden hun levens op een tragische manier voorgoed veranderd.

De achtdelige thriller is meer dan een whodunit. De jongere Claire, die een kind is wanneer de moord plaatsvindt, kan Alison's dood niet van zich afzetten en ontwikkelt een obsessie. Haar gedrevenheid brengt haar terug naar de plek waar het allemaal begon, Indigo Bay op Saint X.

Draai aan het verhaal


Het boek zelf schakelt tussen verschillende locaties en tijden en dit is ook in de miniserie terug te zien. Hoewel de plot vrij simpel lijkt, wordt er een draai gegeven aan het gebruikelijke 'verdwenen jonge vrouw'-verhaal. De hoofdrol van Claire wordt gespeeld door Alycia Debnam-Carey, onder andere bekend van Fear the Walking Dead en als Lexa uit The 100.

Je kunt Saint X vanaf 7 juni streamen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen