search
Deze acteur kon er weinig van in 'The Godfather'
Films / Nieuws

Deze acteur kon er weinig van in 'The Godfather'

Het personage was de meest koelbloedige handhaver namens de familie en zou dat ook in die hoedanigheid moeten spelen.

The Godfather staat op nummer 2 in de IMDB top 100 en heeft de meeste likes op Netflix. Toch liep niet alles in de film even soepel. Een acteur had zelfs moeite met zijn rol.

Zenuwen


Het personage Luca Brasi bedankt Don Corleone aan het begin van de film tijdens de bruiloft van zijn dochter. Duidelijk stotterend en zichtbaar zenuwachtig. Dit was niet zo bedoeld, meldt de website van Time Magazine. Het personage was de meest koelbloedige handhaver namens de familie en zou dat ook in die hoedanigheid moeten spelen.

Geen geweldig acteur


Acteur Lenny Montana (Luca Brasi) was geen geweldige acteur en bleek zichtbaar zenuwachtig in het bijzijn van een groot acteur als Marlon Brando. Daarom kwam hij niet goed uit zijn woorden.

Hand van de regisseur


Regisseur Francis Ford Coppola wist hier wel wat op. Voor de ontmoeting is daarom de scène opgenomen waarin het personage Luca zijn woorden oefent. Om even later de grote Corleone te bedanken voor alle kansen die hij heeft gekregen.



Valt op


Op die manier lijkt het moeizaam spreken zo bedoeld. Hierdoor viel het personage bovendien onbedoeld positief op tussen alle andere patsers.

Revanche


Montana was buiten de filmwereld bekend als een worstelaar en bodyguard voor echte maffiosi. Hij heeft zich wel kunnen revancheren. Zijn acteertalent later in de bar tijdens de ontmoeting met de Tattaglias is wel degelijk van hemzelf.

Netflix


Ben je benieuwd naar de beelden of wil je de film zien? The Godfather is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen