search
Krijgt deze onverwachte Netflix-hit een vervolgseizoen?
Series / Nieuws

Krijgt deze onverwachte Netflix-hit een vervolgseizoen?

Als het aan de maker ligt, komen er meerdere seizoenen.

De komische dramaserie Beef heeft het meer dan uitstekend gedaan. Rotten Tomatoes geeft 99% aan. Daarnaast is de serie een inzending voor beste miniserie bij de prestigieuze Emmys.

Ondanks het afgeronde verhaal, en de categorie 'limited series or anthology' sluit dit een vervolg niet uit. De maker Lee Sung Jin deelde zijn ideeën in een interview met Rolling Stone.

Voor de zekerheid


Jin filmde Beef als een op zichzelf staand verhaal, waarin Danny (Steven Yeun) en Amy (Ali Wong) na een verkeersincident elkaar het leven flink zuur maken.

Jin: "Ik wilde een afgerond verhaal hebben maar dat was voor de zekerheid. Ik heb echter ontzettend veel ideeën. Mocht het zo zijn dat er accoord komt voor een vervolg dan zie ik meerdere manieren waarop Danny en Amy verdergaan. Ik kan niet teveel verklappen, maar ik heb zo'n drie seizoenen in mijn hoofd".

Emmy-competitie


Beef zou niet de eerste serie zijn die meedoet in de Emmy-competitie als miniserie, maar vervolgens toch meerdere seizoenen krijgt. The White Lotus en Big Little Lies zijn twee andere voorbeelden.

Qua Emmy-regels hoeft dit geen probleem te zijn, aangezien het alleen gaat om het jaar waarin je genomineerd bent. Mocht Jin een vervolg maken, dan zou een eventuele Emmy-inzending als dramaserie zijn en dus van categorie wisselen.

Je kunt BEEF streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen