search
Waar is Kit Harington (Jon Snow) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?
Series / Nieuws

Waar is Kit Harington (Jon Snow) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?

Harington blijkt eeuwig verbonden te zijn met de rol van Jon Snow

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vijf jaar geleden eindigde Game of Thrones. Van veel acteurs en actrices uit de serie weten we wel het één en ander, maar... waar is Kit Harington en wat doet hij nu?

Privé


Kit Harington ontmoette Rose Leslie (Ygritte) op de set van Game of Thrones en het stel is in 2018 getrouwd. Ze zijn nog steeds samen, wonen in Londen en verwachten een tweede kind.

Wel liet Harington in 2019, na het laatste seizoen van Game of Thrones weten dat hij psychische hulp heeft gezocht voor "persoonlijke redenen".



Film en televisie


Sinds het einde van Game of Thrones heeft Harington overigens niet stil gezeten.

Hij was dat jaar te horen in de film How To Train Your Dragon: The Hidden World en was in 2021 te zien als Dane Whitman / Black Knight in de Marvel film Eternals.

Vorig jaar speelde Harington nog in de horror/thriller-film Baby Ruby.

In 2022 stond de acteur ook nog op de planken als Henry V in het bekende toneelstuk van William Shakespeare.

Dit jaar zal Harington te zien zijn in het derde seizoen van de de BBC-serie Industry, over een groep jonge bankiers die strijden voor een prestigieuze plek bij een bank.



Jon Snow


Negen seizoenen lang volgden we Kit Harington als Jon Snow. Van zijn begin als Stark bastaard op de muur, tot de finale. Kit mocht zichzelf King in the North noemen en Queenslayer.

Spin-off


We zagen Jon Snow achter de Muur verdwijnen in de finale.maar we zijn nog niet van Jon Snow af! Er wordt immers hard gewerkt aan een Jon Snow spin-off, die direct na de gebeurtenissen uit seizoen negen begint.

"Voor zover ik weet wordt de serie ook door Kit gemaakt, dus hij is erbij vanaf het begin," zegt actrice Emilia Clarke, die negen seizoenen lang de rol van Daenerys Targaryen vertolkte.

Harington blijkt voor eeuwig verbonden te zijn met de rol van Jon Snow. Hiervoor mocht hij dan ook twee Emmys in ontvangst nemen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen