search
'Game of Thrones' krijgt officieel een tweede spin-off met twee hoofdpersonen!
Series / Nieuws

'Game of Thrones' krijgt officieel een tweede spin-off met twee hoofdpersonen!

HBO heeft alweer de volgende Game of Thrones-prequel aangekondigd: een serie over Dunk & Egg.

Het succes van het eerste seizoen van House of the Dragon werpt duidelijk zijn vruchten af: HBO heeft aangekondigd aan een verfilming van de Dunk & Egg-serie te werken.

De serie heet vooralsnog A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, hoewel nog niet bekend is of dit de officiële naam blijft. De serie is gebaseerd op het spin-off boek van schrijver George R.R. Martin.

Nog een Game of Thrones-prequel


De boeken volgen de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg), 90 jaar voor de gebeurtenissen uit A Song of Ice and Fire (en dus Game of Thrones.

Net als de hoofdserie, is het verhaal van Dunk & Egg nog niet afgerond. George R.R. Martin werkt nog steeds aan de boeken, hoewel het maar de vraag is of de serie ooit afgemaakt zal worden.

De schrijver is namelijk nauw betrokken bij de productie van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Hij is zowel schrijver als producent. Ira Parker, Ryan Condal en Vince Gerardis - die allemaal ook betrokken waren bij Game of Thrones en House of the Dragon - werken ook als producenten aan de serie.

De synopsis van de serie leest als volgt:

"Een eeuw voor de gebeurtenissen van 'Game of Thrones' zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros... een jonge, naïeve maar moedige ridder, ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijdperk waarin de Targaryen-lijn nog steeds de Iron Throne bezit en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit de levende herinnering is verdwenen, wachten deze onwaarschijnlijke en onvergelijkbare vrienden grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden."

Onlangs hoorden we ook al geluiden over een prequelserie met Aegon Targaryen in de hoofdrol, oftewel de Targaryen die Westeros veroverde. Hier heeft HBO verder niets meer over gezegd, maar de serie kan nog steeds in pre-productie zijn bij HBO Max.

Tevens heeft HBO aangekondigd dat de streamingdienst HBO Max voortaan enkel 'Max' zal gaan heten.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen