search
"IJsberg, recht vooruit!" Kijk deze boeiende series over het zinken van de Titanic
Series / Nieuws

"IJsberg, recht vooruit!" Kijk deze boeiende series over het zinken van de Titanic

"Het leven van het bekendste scheepswrak is opnieuw in gevaar"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op tien mei 1912 vertrok het grootste passagiersschip van die tijd, de Royal Mail Ship (RMS) Titanic, voor haar eerste reis naar New York. Het schip zou echter nooit aankomen.



111 jaar


Op 15 mei 1912 verdween de "onzinkbare" Titanic naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Van de 2240 passagiers overleefden slechts 700 de ramp. Dit jaar is het 111 jaar geleden en dat is het beste te herdenken door enkele bijzondere en interessante documentaires.

Into the Heart of the Wreck


In deze documentaire duikt de kijker diep de Atlantische Oceaan in om het wrak van Titanic te bezoeken. En de documentaire brengt ook een angstaanjagende boodschap met zich mee.



Birth of a Legend


Het bouwen van Titanic ging niet over rozen. In de drama serie Titanic: Birth of a Legend uit 2005 kijken we achter de schermen van Harland & Wolfe, het scheepswerf waar Titanic gebouwd werd.

De politiek achter het bouwen, van het staal dat gebruikt werd, tot de rechten van de arbeiders, Titanic: Birth of a Legend laat alles zien.

De serie heeft ook een heel bekend gezicht. Of beter, bekende stem: Charles Dance, beter bekend als Tywin Lannister in Game of Thrones is de voice-over voor de gedramatiseerde documentaire.



Titanic


In de miniserie Titanic uit 2012 zien we Jenna Coleman, beter bekend als Clara Oswald uit Doctor Who als Annie Desmond.

Coleman speelt een fictieve Britse hostess in deze vierdelige miniserie die nogal wat historische fouten bevat, maar desalniettemin best aardig is.



Titanic 20 Years Later


In deze documentaire kijkt Titanic regisseur James Cameron terug op het maken van zijn film uit 1997, wat er historisch gezien goed was, en wat fout was.

Over het vinden van het scheepswrak in 1985, de verhalen die nog verteld kunnen worden en de toekomst van het schip.





Titanic at 100: History Solved


Waarom zonk de Titanic? Wie was er verantwoordelijk? In Titanic at 100: History Solved bekijken experts het schip van top tot de bodem.

Ze scannen het puin rondom het wrak en kijken of ze het schip opnieuw in elkaar kunnen zetten. Het wrak en de zeebodem worden onderzocht als een maritiem archeologisch gebied.



De verhalen van luxe en overmoedigheid, maar ook van heldendaden en hartverscheurend drama zorgen ervoor dat Titanic al meer dan honderd jaar tot de verbeelding blijft spreken.

RMS Titanic zonk 111 jaar geleden, maar het verhaal is tijdloos.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen