search
Het scheelde niets of 'The Big Bang Theory' was nooit uitgezonden
Series / Nieuws

Het scheelde niets of 'The Big Bang Theory' was nooit uitgezonden

De eerste pilot van 'The Big Bang Theory' kon de zenderbazen van CBS bepaald niet overtuigen.

The Big Bang Theory is één van de succesvolste serie aller tijden en heeft miljoenen fans over de hele wereld. Toch had het weinig gescheeld of The Big Bang Theory was er in haar huidige vorm nooit gekomen.

Eerste pilot


De 1e pilot van de serie was eigenlijk zo slecht dat er niemand was die geïnteresseerd was in de serie. CBS wees de serie ook gelijk af en de makers hadden eigenlijk nog mazzel dat zij van CBS de mogelijkheid kregen om nog een aantal aanpassingen te doen zodat de serie zou voldoen aan de normen die CBS aan een serie stelde.

één aansprekende verhaallijn


In de originele pilot zat slechts één verhaallijn die de netwerkbazen triggerde en dat was de relatie tussen het duo Sheldon (gespeeld door Jim Parsons) en Leonard (gespeeld door Johnny Galecki). Voor het overige vonden zijn het eigenlijk helemaal niets.

Al de andere hoofdpersonages hadden in de pilot ook hele andere karakters dan de uiteindelijke wijze waarop zij uiteindelijk in de serie terecht gekomen. CBS had dat dus eigenlijk heel goed gezien en met de nodige aanpassing werd de serie, dankzij CBS, uiteindelijk een vreselijk groot succes.

Dankbaar voor tweede kans


Chuck Lorre, één van de makers van de serie, gaf later ook toe dat de originele piloot verschrikkelijk was en dat CBS volkomen gelijk had om deze af te wijzen. Hij is de netwerkbazen tot op de dag van vandaag dankbaar dat zijn een tweede pilot mochten maken.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen