search
Kijk de nooit uitgezonden aflevering van 'The Big Bang Theory' met 'de eerste Penny'
Series / Nieuws

Kijk de nooit uitgezonden aflevering van 'The Big Bang Theory' met 'de eerste Penny'

In de oorspronkelijke pilotaflevering was er geen Penny, maar een Katie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen Chuck Lorre en Bill Prady de eerste aflevering van The Big Bang Theory voorlegden, werd deze in eerste instantie afgewezen. Het testpubliek reageerde nu eenmaal niet goed, en dit had te maken met 'de eerste Penny'.

Dit betrof echter niet de Penny die uiteindelijk in de serie verscheen. Het was een totaal ander personage, gespeeld door Amanda Walsh in plaats van Kaley Cuoco. Ook heette ze geen Penny, maar Katie. Onderaan kun je deze aflevering bekijken.

Drastisch herschrijven


Prady en Lorre lichten toe dat Katie een behoorlijk negatief persoon was. "Wat we niet beseften is dat het publiek Sheldon en Leonard zag als twee kinderen. Ze waren weliswaar ongelooflijk slim, maar ook naïef. De kijkers reageerden niet goed op iemand die misbruik van hen zou kunnen maken".

Ze gingen er dan ook voor zitten en herschreven de aflevering grondig: hieruit kwam uiteindelijk het personage Penny voort, die positief met de onhandige nerds omging. Uiteindelijk werd Kaley Cuoco gecast voor de rol van Penny.

Andere plot


In de afgekeurde aflevering ontmoeten Sheldon en Leonard Katie wanneer ze de spermabank uit komen. Ze is van slag aangezien het net uit is met haar vriend, en de heren nodigen haar uit om bij hen thuis te komen. Hierop besluit Katie te blijven.

Wil je weten hoe het afloopt: de pilotaflevering is hier te bekijken.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen