Deze ijzersterke oorlogsfilms moet je gezien hebben op SkyShowtime

Filmnieuws - Deze drie oorlogsfilms zijn aan te raden als je ze nog niet gezien hebt of ze zijn het zeker waard om nog een tweede keer te kijken

Patricia Koning, 16-04-2023 10:28

Bij SkyShowtime vind je de volgende drie oorlogsfilms in hun aanbod. Voeg ze toe aan je watchlist als je dit nog niet gedaan hebt.

Inglourious Basterds

Succesvol regisseur Quentin Tarantino heeft deze film geregisseerd. Hem kennen we ook wel van andere grote films als Pulp Fiction en Reservoir Dogs. In de film zien we grote namen als die van onder meer Brad Pitt, Diane Kruger, Michael Fassbender en Christoph Waltz.

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de gewelddadige moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs. In de tussentijd is een Joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als 'The Basterds', moet angst zaaien door de nazi's op brute wijze te vermoorden.

De film scoort op IMDB een dikke 8.3/10. Rotten Tomatoes weergeeft van de recensenten een score van 89% en onder het publiek 88%.


Jarhead

De film van regisseur Sam Mendes pakt op IMDB een nette 7/10. Op Rotten Tomatoes zijn de scores iets lager met 61% van de critici tegenover 68% van het publiek.

Jarhead is het relaas van Golfoorlog-veteraan Swoff. Na zijn opleiding trekt hij zonder enige bescherming tegen de moordende hitte of tegen Iraakse soldaten die elk moment kunnen opduiken, maar met een scherpschuttersgeweer en 50 kilo bepakking op z'n rug, door de woestijnen van het Midden-Oosten. Swoff en z'n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en humor.

In deze film zien we Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Lucas Black, Peter Sarsgaard en Ming Lo.


The Ottoman Lieutenant

Deze oorlogsfilm, welke zich in de tijd van Wereldoorlog I afspeelt, is geregisseerd door Joseph Ruben welke ook wel bekend is van Dreamscape. In deze film zien we Nederlandse acteur Michiel Huisman, Hera Hilmar, Josh Harnett, Ben Kingsley en Haluk Bilginer.

Lillie ontmoet op een dag de Amerikaanse arts Jude en besluit samen met hem de Verenigde Staten achter zich te laten. Ze vertrekken voor een medische missie naar het Ottomaanse Rijk, een exotische en gevaarlijke plek die zich aan de vooravond bevindt van de Eerste Wereldoorlog. Eenmaal daar wordt Lillie's loyaliteit naar Jude op de proef gesteld wanneer ze verliefd wordt op een Turkse officier genaamd Ismail.

De film scoort een 6.4/10 op IMDB en op Rotten Tomatoes weet één van de recensenten het volgende te zeggen over de film:

"Ongegeneerd ouderwets en romantisch. Deze film uit het Eerste Wereldoorlog-tijdperk beroert onbevreesd de harten terwijl hij glorieuze cinematografie op groot scherm biedt en een beetje revisionistische geschiedenis."


Lees meer over: SkyShowtime, Jarhead, Inglourious Basterds, The Ottoman Lieutenant, Quentin Tarantino, Brad Pitt, Diane Kruger, Michael Fassbender, Christoph Waltz, Sam Mendes, Joseph Ruben, Michiel Huisman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

The Night King kort in 'Game of Thrones' te zien

The Night King kort in 'Game of Thrones' te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in