search
Dít is waarom het einde van de Netflix-hit 'Beef' zo explosief was
Series / Video/clip/featurette

Dít is waarom het einde van de Netflix-hit 'Beef' zo explosief was

De donkere komedieserie escaleerde op onvoorziene en absurde manieren, makers verklaren waarom.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Beef denderde bij de start de Netflix Top 10 in, en met goede reden. Het verhaal is meer dan personages die ontploffen en op absurde en komische manieren hun ongenoegen uiten.

De hoofdrolspelers Steven Yeun, Alice Wong, en schrijver Sung Lee Jin bespreken hoe en waarom de zaken zo gruwelijk uit de klauwen lopen. Dit gesprek zie je in de featurette hieronder.

Verborgen frustraties


Danny en Amy zijn personen die meer gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou denken. Beiden lopen met diepe frustraties rond maar kunnen die niet op een gezonde manier uiten. Het is dus niet gek dat alles maar extremer wordt, en dan moet je goed uitpakken qua finale.

Wong: "Door de wereld die Sonny [Sung Lee Jin] heeft gecreëerd kon ik eindelijk de dingen zeggen die ik in mijn stand up nooit kwijt kon. Het was mijn kans om te laten zien hoe het voelt om de schone schijn op te houden, terwijl eigenlijk boos bent".

Samenbrengen personages


Danny en Amy hebben veel weg van elkaar ondanks het feit dat ze in verschillende werelden leven. Schrijver Jin zegt hierover het volgende: "Toen ik begon, wist ik dat ik de personages bij elkaar moest brengen aan het einde".

Gezien de enorme strijd die de twee hebben gevoerd, is het dus niet raar dat ze letterlijk van een klif afrijden, en nog het nodige meemaken voordat ze daadwerkelijk nader tot elkaar komen. Beiden gooien hun onvrede eruit voor ze normaal met elkaar kunnen omgaan. Wat het afrekenen met hun frustraties betreft mag gezegd worden: het is ze prima gelukt.

Je kunt Beef streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen