search
Matt Smith werd van één ding helemaal dol tijdens de opnames van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Matt Smith werd van één ding helemaal dol tijdens de opnames van 'House of the Dragon'

Matt Smith heeft een grote hekel aan deze rekwisiet op de set van 'House of the Dragon'.

Eén van de grootste sterren van House of the Dragon is toch echt wel Matt Smith, die de onnavolgbare Daemon Targaryen speelt. Smith liep tegen een bijzonder probleem aan bij de opnames van House of the Dragon.

Fantasy


Smith had al eerder geacteerd in een fantasy-serie, te weten Doctor Who en was dus wel al bekend met het proces bij het filmen van fantasy waarbij je veelal in het luchtledige dient te acteren bij een greenscreen en de mooie shots er pas later in worden geproduceerd.

Pruik


Smith gaf aan daar niet heel veel moeite mee te hebben. Er was echter wel een ding waar hij een probleem mee had. Zijn probleem was zijn pruik. Alle leden van de Targaryen-familie hebben immers een platina blonde haarkleur.

Clown


Smith vond het vervelend om de pruik te dragen en de make-upsessies om te veranderen in een Targaryen kon veelal uren duren. Smith gaf ook toe dat hij, zeker de eerste keer, niet goed wist hoe zich te gedragen met een pruik op. Hij voelde zich een soort clown terwijl hij natuurlijk een serieuze rol diende te vertolken. Iets dat hem overigens voortreffelijk is gelukt.

De andere acteurs gaven tijdens een interview voor BBC Radio 1 ook aan dat Matt Smith degene was die 'by far' de meeste moeite had met zijn pruiken. "Terwijl hij er met de pruik juist zo geweldig uit ziet" aldus Emma D'Arcy.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen