search
Deze aflevering van 'The X-Files' was te schokkend voor de fans
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'The X-Files' was te schokkend voor de fans

Deze huiveringwekkende aflevering mocht gedurende meerdere jaren niet herhaald worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eén bepaalde aflevering van de populaire scifi-serie mocht pas na drie jaar weer op tv vertoond worden. Ondanks de waarschuwing van tevoren hadden teveel kijkers geklaagd. Gezien de aard van de populaire serie mag dit bijzonder genoemd worden.

Het betreft aflevering 2 van het vierde seizoen van de serie, getiteld 'Home'. Mulder (David Duchovny) en Scully (Gillian Anderson) worden naar dit stadje gestuurd wanneer een groep kinderen tijdens een potje honkbal een misvormde baby ontdekt die begraven ligt in het veld.

Geïsoleerd gezin


Hoewel het geweld in deze aflevering best meevalt, is het vooral hetgeen geïmpliceerd wordt behoorlijk huiveringwekkend. Dit begint met het vermoeden van de twee FBI-agenten dat een geïsoleerd gezin, de Peacocks, iets te maken heeft met de dode baby.

Afstotelijke waarheid


De drie Peacock-broers (Chris Nelson Norris, Adrian Hughes en John Trotter) leven al jaren in een oud huis zonder stromend water en electriciteit, hun ouders zijn destijds omgekomen. Onderzoek van de dode baby wijst uit dat het kind inderdaad aan de Peacocks verwant is. De ontknoping is echter veel afstotelijker dan je zou verwachten.

Van de twee doodgewaande ouders blijkt de moeder (Karin Konoval) namelijk nog in leven. Bij het auto-ongeluk jaren terug raakte zij haar ledematen kwijt en is sindsdien door haar zoons verzorgd. De Peacocks zijn niet in staat om lichamelijke pijn te voelen. De moeder kon hierdoor achter elkaar kinderen blijven krijgen met haar eigen zoons.

Geen vervolg


Toen de schrijvers Glen Morgan en James Wong jaren later een vervolgaflevering wilden schrijven was hogerhand hier erg duidelijk over. De Peacocks zouden niet meer terugkomen in The X-Files. Ergens is dit ook jammer, aangezien de publieksscore op Rotten Tomatoes 85% was. De aflevering is hoe dan ook een opvallende gebleken.

Kijk The X-Files op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen