search
Begaat de nieuwe 'Game of Thrones'-serie gelijk al een herkenbare fout?
Series / Nieuws

Begaat de nieuwe 'Game of Thrones'-serie gelijk al een herkenbare fout?

Het enthousiasme spat er bij HBO en de producenten van af, alleen gaan ze niet wat snel?

HBO gaat het Game of Thrones-universum flink uitbreiden. Zeker na het succes van de spin-off House of the Dragon lijken de mogelijkheden eindeloos. Alleen ligt er wegens die enthousiasme wel een herkenbaar gevaar op de loer.

Tijdens de onthulling van Warner Bros. Discovery en HBO's nieuwe streamingdienst Max werd aangekondigd dat naast een tweede seizoen House of the Dragon ook een nieuwe serie gemaakt wordt over de verhalen van Dunk en Egg getiteld A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Maar komt deze serie niet iets te vroeg?

Bronmateriaal is en blijft heilig


Velen zullen zich de laatste twee seizoenen van Game of Thrones nog wel herinneren. Schrijver George R.R. Martin was nog niet klaar met het schrijven van de boeken waarop de serie is gebaseerd. Dit betekende dat showrunners David Benioff en D.B. Weiss seizoen zeven en acht zelf schreven en als resultaat werden deze seizoenen door fans verguisd.

Nu ligt voor de nieuwe spin-off A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dus het gevaar op de loer dat de serie uiteindelijk weer zonder bronmateriaal gemaakt zal worden. De verhalen van Dunk en Egg zullen volgens Martin uit zes tot twaalf boeken bestaan, alleen heeft hij er tot zo ver nog maar drie uitgebracht.

Tot de nieuwe spin-off uitkomt kan je nog eens naar House of the Dragon of Game of Thrones kijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen