search
De titel van de 'Game of Thrones'-spinoff werd om deze reden veranderd
Series / Nieuws

De titel van de 'Game of Thrones'-spinoff werd om deze reden veranderd

Is de titel van de prequelserie een te vage verwijzing naar het bronmateriaal?

De nieuwste Game of Thrones-spinoff speelt zich zo'n 90 jaar voor de gebeurtenissen van de serie af. George R.R. Martin heeft drie novelles geschreven, die ook wel bekend staan als de verhalen over Dunk en Egg.

De titel noemt de twee hoofdpersonages echter niet als zodanig. Deze luidt namelijk A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Op zijn blog legt de schrijver uit waarom dit het geval is.

Hoofdpersonen


De ridder Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg reizen samen rond in hun jonge jaren. Ser Duncan is hoofd van de King's Guard en Egg is niemand minder dan Aegon Targaryen, later ook wel bekend als koning Aegon V.

'Beavis en Butthead'-effect


"Of de werktitel ook de uiteindelijke titel zal blijken is op dit moment nog niet duidelijk. Hoewel ik weet dat de fans naar deze novelles verwijzen als de 'Dunk en Egg'-verhalen, zal de serie geen 'Avonturen van Dunk en Egg' of iets dergelijks heten," bericht Martin.

"Er zijn namelijk nog miljoenen mensen die nog nooit van Dunk en Egg hebben gehoord, en de titel moet natuurlijk wel intrigerend zijn. 'Dunk en Egg' klinkt teveel als een komedieserie, zoals 'Beavis en Butthead'," besluit de schrijver.

Volledig seizoen


Naast het feit dat de makers geen verkeerde indruk willen wekken, vertelt Martin dat het eerste seizoen is goedgekeurd en de eerste van de drie novelles zal verfilmen. Het gaat voorlopig om zes afleveringen, waarbij het schrijven in volle gang is.

Zowel het aantal afleveringen als de titel kunnen in de toekomst nog veranderen, maar het is in elk geval duidelijk hoe de titel níet gewijzigd zal worden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen