search
Netflix forceert leden straks om flink geld te betalen voor 'meekijkers'
Series / Nieuws

Netflix forceert leden straks om flink geld te betalen voor 'meekijkers'

Binnenkort is het afgelopen met het gratis delen van je wachtwoord.

Sinds enige tijd is Netflix bezig met het probleem dat het delen van wachtwoorden van accounts heeft op hun inkomsten. Voor gebruikers is het delen van wachtwoorden natuurlijk heel handig, maar voor Netflix heeft dat negatieve gevolgen voor het bedrag dat verschijnt onderaan de streep.

In de Verenigde Staten zal er snel een einde komen aan het fenomeen van wachtwoorden delen. Begin dit jaar heeft Netflix het zogenaamde 'betaald een account delen' getest in vier landen, en ze zijn zeer tevreden met de resultaten.

100 miljoen wachtwoord-delers


Het probleem betreft een groot deel van de Netflix-gebruikers. Wereldwijd zijn er ruim 230 miljoen gebruikers, en daarvan delen meer dan 100 miljoen hun wachtwoord met anderen, aldus cijfers die de streamingdienst heeft gedeeld.

Huishouden


In de nieuwe regels zal een account gezien worden als een huishouden. Gebruikers van hetzelfde account die niet tot hetzelfde huishouden behoren, zullen extra moeten gaan betalen.

Los van de details komt het in de praktijk hierop neer: als je je wachtwoord deelt, op wat voor wijze dan ook, moet er extra betaald worden, of dat nou gebeurt door degene zelf of door degene die de account gebruikt.

Ook in Nederland?


Het nieuwe beleid zal in het overgrote deel van de landen doorgevoerd worden. Of Nederland daarbij zit is nog niet bekend, maar op termijn zal dat zeker wel gaan gebeuren. Wachtwoorddelers kunnen dus nog heel even profiteren van het voordeeltje.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen