search
De post-credit scene van finale 'Star Trek: Picard' seizoen 3 uitgelegd
Series / Nieuws

De post-credit scene van finale 'Star Trek: Picard' seizoen 3 uitgelegd

Q bevindt zich blijkbaar niet in de normale ruimte/tijd...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de seizoensfinale van Star Trek: Picard werden Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) en zijn The Next Generation-castgenoten (Jonathan Frakes, LeVar Burton, Brent Spiner, Michael Dorn, Marina Sirtis en Gates McFadden) herenigd om het op te nemen tegen de Borg Queen. De post-credit scene na deze aflevering zorgde echter voor wat verwarring.

Niet alleen redden Picard en Co. Starfleet en stoppen ze de Borg, ze doen dat zonder ook maar één bemanningslid te verliezen. Uiteindelijk krijgt Ed de eer om versneld door zijn Starfleet-dienst te worden geleid en wordt hij toegewezen aan de nieuwe Enterprise-G, onder het bevel van Seven of Nine (Jeri Ryan) en Raffi (Michelle Hurd).

In de post-credit scene van de finale vestigt Jack zich in zijn kamer aan boord van de Enterprise-G, waar hij wordt bezocht door een zeer onverwachte (maar niet onbekende) bezoeker: Q (John de Lancie)! Q informeert Jack Crusher dat hem nog veel te gebeuren staat - waaronder zijn eigen 'trial by Q' .

Tijd/ruimte


De verhaallijn van Star Trek: Picard seizoen 2 begon met Q's ontdekking dat hij niet echt onsterfelijk was en zou sterven, wat hem ertoe aanzette om nog een laatste spel te spelen met zijn oude "vriend" Jean-Luc Picard.

Om Picard te genezen van zijn grootste emotionele litteken (de dood van zijn moeder), liet Q Jean-Luc en zijn toenmalige bemanning (inclusief Raffi en Seven of Nine) een alternatief leven op aarde leiden. Het eindresultaat werkte: Picard kwam over zijn emotionele littekens heen en kreeg een tweede kans in zijn leven – maar Q leek nog steeds te gaan sterven. Het is duidelijk dat we er nog niet helemaal zijn.

Q vertelde Jack Crusher dat hij hoopte dat "de volgende generatie niet zo lineair zou denken", als het om zijn dood gaat. Het suggereert dat hoewel Q inderdaad kan sterven, hij ook een entiteit is die zich buiten de normale ruimte/tijd bevindt, en dus kunnen zijn ontmoeting en ervaringen met Jack nog voor het einde plaatsvinden.

Star Trek: Picard is te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen