search
Deze oorlogsfilm doet het nog steeds bovennatuurlijk goed
Films / Netflix Kijktip

Deze oorlogsfilm doet het nog steeds bovennatuurlijk goed

Al deze ingrediënten maken de film bij het gewone publiek tot een doorslaand succes.

Ben je op zoek naar een realistische Netflix-film over de Tweede Wereldoorlog? Deze oorlogsfilm van Steven Spielberg, die 25 jaar later nog relevant is, voldoet aan deze eis: Saving Private Ryan.

Zo realistisch mogelijk


Regisseur Steven Spielberg wilde dat alles aan deze film zo realistisch mogelijk zou zijn. De openingsscène in Normandië is zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt.

Veteranen


Veteranen geven aan dat de gebeurtenissen erg veel lijken op die van de Tweede Wereldoorlog. In tegenstelling tot andere films over deze oorlog. Sommigen konden scenes met oorlogsgeweld niet bekijken, door het risico op de herbeleving van traumatische ervaringen.

Zware bootcamp


De acteurs hebben ook een zware bootcamp-training ondergaan, met uitzondering van Ryan (Matt Damon), het personage dat een aangewezen groep moet gaan ophalen en terugbrengen.

Topcast


Ryan wil het kamp waar hij gevestigd is in eerste instantie niet verlaten. Ook dat zou de personages (bestaande uit Tom Hanks, Barry Pepper, Vin Diesel en Edward Burns) zichtbaar moeten ergeren, volgens de tactiek van de regisseur.

Doorslaand Succes


Al deze ingrediënten maken de film bij het gewone publiek tot een doorslaand succes. De film won bovendien vijf Oscars, heeft een 8,6/10 waardering op IMDB en 94 procent op Rotten Tomatoes.



Netflix


Ben je benieuwd geworden naar de ultieme oorlogsfilm die de tand des tijds heeft doorstaan? Saving Private Ryan is te bekijken via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen