search
'Game of Thrones'-ster vond de Red Wedding een enorme knaller
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster vond de Red Wedding een enorme knaller

Deze acteur legt in een interview uit wat het belang is van de Red Wedding.

Onlangs was Richard Madden (Robb Stark) te zien in Entertainment Tonight. Hij haalde onder andere herinneringen op aan Game of Thrones, en hij blijkt een bijzondere kijk op de Red Wedding te hebben.

Zijn personage Robb Stark wordt op zijn eigen bruiloft op bloedige wijze vermoord. Madden lichtte zijn kijk op deze traumatische tv-aflevering toe, en waarom hij het een knaller van een gebeurtenis vindt.

Effect gebeurtenis


"Drie seizoenen lang zit je in het verhaal, en dan krijg je zo'n knaller van een gebeurtenis. Personages waarin je geïnvesteerd hebt worden op een gruwelijke wijze vermoord," licht de acteur toe. Madden doelt hier ongetwijfeld op het effect dat zo'n onverwachte gebeurtenis heeft. Dit wordt natuurlijk alleen maar versterkt juist doordat je de personages zo goed hebt leren kennen.

Aflevering schrijft tv-geschiedenis


Tot de desbetreffende aflevering was het ongehoord dat hoofdpersonen omkomen. Het is dus niet voor niets dat Screen Rant spreekt over één van de meest vreselijke afleveringen in de tv-geschiedenis. Sinds de gewaagde aanpak van Game of Thrones hebben ook andere series dergelijke gebeurtenissen laten zien. Het meest recente voorbeeld hiervan is Succession.

In deze context gezien heeft Game of Thrones een verregaande invloed gehad op het maken van series en kan dus zeker ook als pionier gezien worden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen