search
Nieuwe fantasyserie van Disney+ krijgt trailer vol gevechten en magie
Series / Trailer

Nieuwe fantasyserie van Disney+ krijgt trailer vol gevechten en magie

Een bijzondere fantasyserie over een gewone jongen en de strijd in de Chinese godenwereld.

De langverwachte verfilming van de strip American Born Chinese van Gene Luen Yang gaat bijna van start. Het verhaal bevat diverse figuren uit de Chinese mythologie, gespeeld door onder andere Oscarwinnares Michelle Yeoh.

Jin Wang (Ben Wang) is een doodnormale Chinees-Amerikaanse tiener die wordt gevraagd om de nieuwe leerling Wei-chen (Jim Liu) wegwijs te maken. Dit is niet bepaald iets waar hij op zit te wachten.

Assistentie verlenen


Wei-chen is immers een beetje onhandig en vestigt hierdoor de aandacht op hen beiden. Jin krijgt vervolgens te horen dat er sprake is van een bovennatuurlijke strijd. Wei-chun komt uit de godenwereld en heeft Jin's hulp nodig bij deze strijd.

Reünie geprezen film


De nodige acteurs uit de alom geprezen film Everything Everywhere All at Once hebben zo te zien een mini-reünie in deze serie. Een aantal van hen neemt bekende personages uit de Chinese mythologie voor hun rekening.

Michelle Yeoh speelt de godin Guanyin, en Michelle Hsu zien we als Shiji Niangniang. Ook is Ke Luy Quan van de partij maar aan de trailer te oordelen speelt hij geen goddelijk personage. Tot slot verschijnt Daniel Wu (Westworld, Tomb Raider) als Sun Wukong, oftewel de Monkey King.

Het coming-of-age verhaal wordt hiermee gecombineerd met een spectaculair element. Tel daarbij de sterke cast en het is te begrijpen waarom zoveel mensen reikhalzend uitzien naar de verfilming van de populaire strip.

American Born Chinese is vanaf 24 mei te streamen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen